בנין במדרון

  • הבנה של לשון החוק
    רפי | 22/09/2021 16:04

    שלום, מנסה להבין את לשון החוק ולא לגמרי ברור לי- כמה קומות מותרות להתווסף במקסימום לפינוי בינוי בחלקה יורדת?

    אם יוצא בניין גבוה שמסתיר נוף לבניינים אחרים אז הוועדה לא תאשר להגיע לגובה הזה אם יוגשו התנגדויות?

    • בנין במדרון
      עו"ד אילן הלוי | 22/09/2021 16:20

      רפי שלום

      לפי מה שהבנתי מדובר על מרש בעל טופוגרפיה בה החלק האחורי נמוך יותר מהקדמי (בנוי במדרון). לא מדובר על חוק אלא צריך לקרוא את תוכניות בנין עיר החלות על החלקה. שם צריך להיות מוסדר האם בחלק האחורי הנמוך יותר אפשר לכלול דירות מגורים נוספות (או יחידות אחרות). אני לא יודע מהשאלה על איזה מקום מדובר (בודאי לא תל אביב). תכנס לאחר של הוועדה המקומית לתכנון ובניה הרלבנטית. תבדק שם לפי פרטי גוש וחלקה מה התוכניות החלות ותעבור עליהם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com