מס שבח

  • מס מכירה
    ליה | 22/09/2021 05:09

    שלום, אני מעוניינת להבין את הנושא של מס רכישה ומכירה/שבח.
    אני רווקה רוכשת על שמי דירה חדשה מקבלן לאיכלוס בעוד שלוש שנים ולאחר מיכן השכרה של מעל 18 חודש לצורך פטור ממס מכירה ומוכרת את הדירה עד כאן הבנתי שאני פטורה ממס מכירה. מוסיפה מספר שאלות כאשר המצב משתנה...

    1. במהלך התקופה שהדירה בבעלותי אני מתחתנת לבעל יש דירה על שמו. האם עדיין אני אחשב כדירה אחת בבעלותי לצורך פטור ממס מכירה?

    2. במהלך שהדירה בבעלותי התחתנתי.
    ארכוש דירה משותפת עם הבעל (וזאת לפני שמכרתי את הדירה בבעלותי) נצטרך לשלם מס רכישה? ולגבי מס מכירה של הדירה הראשונה על שמי עדיין יהיה פטור ממס מכירה?

    מקווה שהסברתי נכון את שאלותי. אשמח להסבר
    תודה

    • מס שבח
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 29/09/2021 12:34

      שלום ליה,

      המס לגביו את שואלת הוא מס שבח (ולא מס מכירה).

      במקרה הראשון - אם לכל אחד מכם דירה משלו חלה חזקת התא המשפחתי ובעת המכירה תשלמי מס שבח אלא אם כן יהיה ביניכם הסכם ממון הקובע הפרדה רכושית ואתם תקיימו את הוראות ההסכם בפועל.

      במקרה השני - בעת מכירת הדירה הראשונה תחוייבי במס שבח. בעת רכישת הדירה המשותפת תשלמו מס רכישה של דירה נוספת. אם לבעלך אין דירה אחרת ותערכו הסכם ממון הקובע הפרדה רכושית ותקפידו לנהוג בהפרדה רכושית, יוכל בעלך להנות ממדרגות מס רכישה מוטבות בעת רכישת הדירה המשותפת.