האם מותר למכור שעונים מזויפים כל עוד הרוכש מודע לכך?

  • שעוני רפליקה
    ע.מ | 20/09/2021 09:45

    האם מותר למכור שעוני רפליקה, כלומר חיקוי של המקור בידיעה שהלקוח מבין ויודע שהוא רוכש דמוי למקור?

    • האם מותר למכור שעונים מזויפים כל עוד הרוכש מודע לכך?
      עו"ד אמיר מורשתי | 20/09/2021 10:25

      פונה יקר, התשובה לשאלתך היא בשלילה!

      מכירה של שעונים מזויפים מהווה עבירה פלילית  לפי סעיף 60(א) (3) ו- 60(א) (4) לפקודת סימני מסחר הקובעת כי :"

      60.    (א)  העושה אחד מאלה, דינו - מאסר שלוש שנים או קנס פי שבעה מהקנס האמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן - חוק העונשין):

      (1)   מסמן לשם מסחר, בלא רשות בעל הסימן או מי מטעמו, סימן מסחר רשום או חיקויו, על טובין שלגביהם נרשם הסימן בפנקס, או על אריזה של טובין כאמור, ועלול להטעות בכך אדם אחר;

      (2)   מייבא לשם מסחר, בלא רשות בעל הסימן או מי מטעמו, טובין או אריזתם שסומנו בסימן מסחר הרשום בפנקס לגבי אותם טובין או בחיקוי של סימן כאמור, והסימון עלול להטעות אדם אחר; ואולם הוראות פסקה זו לא יחולו לגבי טובין שסומנו בהרשאת מי שהוא בעל הסימן בארץ שבה נעשה הסימון;

      (3)   עוסק במכירה, בהשכרה או בהפצה של טובין שסומנו או יובאו לישראל בניגוד להוראות פסקאות (1) או (2), או מוכר, משכיר או מפיץ טובין כאמור, בהיקף מסחרי;

      (4)   מחזיק טובין שסומנו או יובאו לישראל בניגוד להוראות פסקאות (1) או (2), לשם מסחר בהם.

                 (ב)  נעברה עבירה לפי סעיף קטן (א) בידי תאגיד, דינו - כפל הקנס הקבוע לעבירה.

      - המקרה גם מהווה עוולה אזרחית בגינה מוכר השעונים עלול להיתבע ולשלם פיצויים גבוהים לבעל סימן המסחר ( בדומה אגב למכירת דיסקים מזויפים , עבירה על חוק זכויות יוצרים ) .  כמובן שאם המכירה של השעונים המזויפים אינה בידיעת הלקוח אשר סובר, שהוא קונה שעון מקורי, הרי שמעבר לעבירה לפי פקודת סימני מסחר יואשם המוכר גם בעבירה של קבלת דבר במרמה או בתחבולה.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי