התעמרות בעבודה

  • התעמרות בעבודה
    תומר | 19/09/2021 18:47

    לעו"ד שלום רב,

    ברצוני לברר בנוגע לסוגיית התעמרות בעבודהמנהל במקום העבודה התעמר עליי, צרח וקילל והרים את ידו ( לא נגע בי ) היה מרחק בעלים של המקום שמעו על מקרה שהתחיל בבוקר לא עשו דבר , וכשחלק מהבעלים הגיעו למקום העבודה באותו יום לא עשו דבר, וגם לא לאחר מקרה שני שהיה באותו יום. חיכיתי לשעות הערב לראות לקבל טלפון או הודעה אך כלום לא הגיע. בחרתי לשלוח אלייהם הודעה חריפה והם היו בהלם ממני, ואמרו שהם לא ידעו מזה וזה לא לטלפון ומחר יטפלו בכך, הטיפול היה זה שאני והוא לא מדברים זה עם זה. מקרים אלו היו לפני ראש השנה

    מקרה נוסף קרה היום עם לקוח, האם לקוח שמקלל ומדבר לא יפה גם נקרא התעמרות?

    השפיל וצעק עליי , והלך להתלונן בפני הבוסים, בוסית אחת נכנסה לחנות ואמרה אני יברר את זה יותר מאוחר , תוך כדי שהלקוח צועק , הבוסית לא דיברה לשאול מה קרה שאני הוא המעורב בסיפור, אלא פנתה למישהי אחרת במקום העבודה שכלל לא היתה מעורבת ולא נכחה בכל הסיטאוציה, סיימתי את העבודה ועדיין לא פנו אליי כלל לשמוע את הצד שלי. האם יש לי פה עילה שאני יכול להתפטר עכב התעמרות וזכאי לפיצויים כמו שמפטרים אותי ואני זכאי לחתום אבטלה?

    אשמח לתגובה,

    תומר

    • התעמרות בעבודה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 22/09/2021 11:29

      בוקר אור

      נחלק את התשובה לשניים:

      1.    לגבי המקרה שהיה בראש השנה ככל שהמדובר בהתעמרות מד המנהל - קללות גידופים וכו'.. בהחלט יש מה לעשות - ככל שהמעשה נעשה בסמוך להתעמרות - שאני מבינה שכבר לא חזרה על עצמה. ומדובר (בגדול), כמובן בהפסקת העבודה לאלתר תוך התפטרות בדין מםוטר על כל המשתמע מכך.

      מכוון שעבר זמן מה - לדעתי כבר אין ככ מה לעשות בענין זה. במיוחד לאור העובדה שמקרה לא חזר על עצמו.

      החלק השני - הוא מול הלקוח - וענין ה לא נכלל להתעמרות בעבודה. שכן ההתעמרות אלא באה מצד המנהל .

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com