רישום מגרש בטאבו

  • רישום מגרש בטאבו
    שושנה המבורגר | 19/09/2021 14:30

    הי שלום אני גרושה משנת 1997
    היה הסכם גירושין לפיו היתה חלוקת רכוש היה מגרש במגדל 318 מטר שמחצית ממנו רשומה עלי והמחצית השניה על הגרוש שלי לפי הסכם הגירושין המחצית של המגרש שלי היתה צריכה לעבור לגרוש שלי בשנת 2000 הגרוש שלי פנה לעורך הדין בשנת 2000 שיעביר על שמו את המחצית שלי הגרוש היה חייב לי כסף מהסכם הגירושין העורך דין התחיל לטפל בתיק וכנראה שהגרוש שלי שילם לו גם על הטיפול שכ"ט בשנת 2014 חלה הגרוש שלי במחלת האלצהיימר ואני הוצאתי נסח טאבו ולהפתעתי ראיתי שמחצית המגרש בטאבו עדיין רשומה על שמי והעורך דין לא העביר את הנכס על שמו של הגרוש במשך 14 שנה שעדיין הגרוש היה בריא,לא הבנתי מה קרה פה חשבתי שבגלל שהיה חייב לי כסף השאיר בתמורה את המחצית על שמי את הכסף שהיה חייב לי היה צריך לשלם עם פרישתו מהעבודה לצערי הוא חלה שנה לפני שהוא פרש ולא הספיק להחזיר לי את הכספים
    ניגשתי לעורך דין לבדוק מה מצב הנכס ואז הוא אמר שהתחיל לטפל בהעברה בשנת אלפיים אמרתי לו שימציא לי מסמכים והוא אמר לי אני לא מוצא את התיק אבל בדקתי במס שבח יתרה והיא עומדת על אפס כאילו שהוא ניסה להשיג פתור ממס לגרוש שלי כינסו העברת נכס ללא תמורה מעבר לזה אין שום מסמך המאשר את ההעברה כי עדיין מחצית המגרש בטאבו רשומה על שמי מה עושים עם מצב כזה הגרוש מאושפז עם מחלת אלצהיימר והמצב לגבי מחצית הנכס לא ברור מבקשת תשובות היורשות הם הבנות שלי ואני דואגת שלא תהיה בעיה בזמן המכירה

    • רישום מגרש בטאבו
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 29/09/2021 11:37

      שלום שושנה,

      ככל שלא ניתן לאתר את מסמכי הרישום, בהם יתכן שמצוי יפוי כח שיאפשר את הרישום, כדאי לבחון את הפשרות לפנות לבית המשפט ולמנות אדם שיהיה מוסמך לחתום בשם בעלך לצור רישום הנכס על שמו.

      כדאי לפנות קודם כל להתיעצות עם עו"ד על מנת לבחון את כל ההשלכות של העברה כזו ואת האפשרות להבטיח את זכויות בנותייך.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com