שימוש במצלמות אבטחה בבית משותף

  • שימוש במצלמת אבטחה של בניין לטובת זיהוי דיירים מלכ
    דור עוז | 14/09/2021 17:13

    היי,

    אני דייר בבניין משותף בעל כ20 דירות.
    הבניין חדש יחסית (5 שנים) וסובל ממספר בעיות כרוניות- בראשן מעלית ודלת כניסה שנהרסות בצורה קבועה. (לאחר בדיקה במצלמות האבטחה בהוראת הועד בעבר- אין קשר לונדליזם, הבעיות מופיעות אקראית).

    בעבר היה בבניין וועד, שהחליט להתפטר לאחרונה בשל כמות בלתי סבירה של תלונות וכן הוחלפו כבר 2 חברות אחזקה שלא הצליחו לטפל בבניין.

    כקרוב משפחה של יו"ר הועד, מוניתי להיות אחראי על מצלמות האבטחה בבניין - כלומר נתנו לי מפתח לחדר בו הן נמצאות, הציגו לי את המערכת ואמרו לי מתי להשתמש בהן- כשמישהו מבקש לבדוק דבר ספציפי או כשיש נזק / ליכלוך חוזר.

    במשך השנים מה שעשיתי היה לשלוח תמונות או סרטון באופן פרטי (או בקבוצה של הבניין אם לא זוהה המלכלך) כדי לבקש שהדבר יפסק.
    זה לא תמיד עבר בצורה נעימה אבל לפחות אנשים הפסיקו ללכלך.

    כאמור, הועד פרש מתפקידו לאחרונה ועכשיו מטילים ספק ב"סמכות" שלי להשתמש במצלמות בשביל לזהות את המזהמים. (בעקבות עוד מקרה שקרה ונאלצתי לבדוק מי ליכלך).

    עכשיו השאלות-
    האם יש בעיה חוקית להסתכל במצלמות הבניין כדי למצוא את יוצרי הנזק על מנת לפנות אליהם?
    האם יש בעיה חוקית לפרסם את התמונות / סרטונים במקרה שלא ניתן לפנות באופן פרטי לאותם אנשים כדי שהדיירים האחרים יוכלו לעזור באיתורם?
    אם נמצא שוב חברת אחזקה חדשה שתנהל את הבניין, האם היא תוכל להסתכל במצלמה ו/או לפרסם את התמונות?

    תודה רבה,
    דור.

    • שימוש במצלמות אבטחה בבית משותף
      עו"ד אורי שורר | 19/09/2021 00:18

      דור שלום,

      השימוש במצלמות האבטחה של הבניין הינו בזכותו של כל דייר ושל ועד הבית. כל עוד לא הוחלט אחרת, נראה שיש לך הזכות לבצע את תפקידך כפי שמילאת אותו עד היום.

      יחד עם זאת, לא ברור מפנייתך אם אתה דייר בבניין - אם לא, והועד השתנה, ייתכן וכדאי להיות חכם ולא צודק, ולהפסיק את השימוש במצלמות האבטחה עד שתקבל אישור מהועד החדש.

      מבחינת פרסום התמונות, תיתכן בעיה עם פרסום התמונות בקבוצה הכללית של הבניין.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • תודה רבה!
        דור עוז | 19/09/2021 07:28

        תודה רבה!
        בהחלט אני דייר בבניין!..
        מתי הפרסום יכול להיות בעייתי?
        (הרי- פרסום וידאו הוא בהכרח "אמת", יש עניין ציבורי כיוון שמלכלכים לנו את המרחב הציבורי או יוצרים נזק אחר, ופרסום בקבוצה מגיע רק אחרי שלא ניתן לפנות לאותם אנשים באופן פרטי...)

        תודה רבה!

        • מענה
          עו"ד אורי שורר | 22/09/2021 12:48

          האם לא ניתן להשיג את אותה מטרה של זיהוי המלכלכים מבלי לפרסם את הוידיאו בפני כל השכנים?

          אם אין דרך אחרת אז אין ברירה כמובן. כעיקרון, פרסום "אמת" צריך להיעשות במידה ולמטרה מסוימת ושאינה פוגעת.

          בברכה,

          אורי שורר, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          דוד המלך 1, תל אביב
          טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

          • תודה רבה!
            דור עוז | 22/09/2021 13:07

            תודה על התגובות, התמונה ברורה!