תביעת פנסיית נכות

  • אובדן כושר עבודה
    איתי | 16/09/2021 15:03

    שלום,

    הגשתי מזמן בקשה לחברת הביטוח שלע עבור תביעת אובדן כושר עבודה (פנסיית נכות). הרופא של חברת הביטוח באופן מאוד צפוי דחה אותה ולכן ערערתי לועדה של חברת מדיטון. נאלצתי לשלם בערך 800 שקל עבור רופא של מדיטון שלכאורה אמור לייצג אותי ולפעול לטובתי. וזאת מול הרופא השני של מדיטון, שמייצג את חברת הביטוח. שניהם פסקו יחד נגדי למרות שלפי המכתבים מהרופא בביה"ח אני זכאי לפיצויים. קראתי מספר כתבות על חברת מדיטון באינטרנט, ולהבנתי מדובר בצוות רופאים שהם למעשה שכירי חרב של חברת הביטוח. כעת אני אמור להגיע לועדת ערערים סופית של מדיטון ועוד התבקשתי לשלם 1,500 שקל עבור הקרקס הזה. רציתי לברר בבקשה:

    1. האם יש לי אפשרות להעביר את ועדת הערערים לצוות נייטרלי כגון צוות רופאים של קופת החולים או בדומה לכך?

    2. בהתחשב וסעיף 1 בלתי אפשרי - האם אוכל לדלג על ועדת הערערים (כדי לחסוך 1,500 שקל) ולתבוע את חברת הביטוח בבית דין לענייני עבודה?

    3. כיצד אני יכול לברר אודות הפיקוח הקלוקל על חברת מדיטון? יש גוף המפקח עליה בכלל? איך המשרדים הממשלתיים שאמורים להגן עלינו האזרחים נכנעו לחברה הנ"ל ודומותיה ומאפשרים לה לפעול כך בשיטתיות ובאין מפריע? יש דרך לקבל נתונים על שיעור הזוכים והמפסידים בתביעות שהיא אחראית עליהן ולהשוות אותו למדינות אחרות בOECD?

    • תביעת פנסיית נכות
      עו"ד גיל קראוס | 23/09/2021 22:52

      ערב טוב,

      1. לא ניתן לבקש וועדה אחרת. הוועדות מוסדרות לפי תקנון הקרן ואין דרך אחרת לבקש וועדת מומחים אחרת.

      2. בהמשך לאמור לעיל, הדרך לערער היא לוועדה רפואית לעררים ורק לאחר מכן ניתן לפנות לבית הדין לעבודה בטעויות משפטיות שנפלו בהחלטה, טענות שמתקבלות לא בקלות ולא לעיתים קרובות.

      3. ניתן אולי לבצע בירורים אצל המפקח על הביטוח, למרות שקרנות הפנסיה אינן כפופות לו. אני לא מכיר מקום כיצד ניתן לברר את הנתונים שאתה מציין.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il