תשלום בגין ימי בידוד

  • ימי בידוד
    לירון | 15/09/2021 00:47

    שלום רב
    הייתי בבידוד . הגשתי למעסיק אישור של משרד הבריאות .
    ביום הראשון קוזז יום מחלה
    מהיום השני עד וכולל הרביעי - קוזזו 3 ימי מחלה שהוגדרו על ידי המעסיק כימי בידוד
    והיום החמישי הוגדר כיום בידוד מבלי לקזז מחלה.

    על פי מה שהבנתי מסעיף 26ב לחוק התוכנית לסיוע כלכלי )נגיף הקורונה( תיקון מספר 6 המעסיק יכול להוריד לעובד עד 3 ימי מחלה בכל תקופת הבידוד .
    המעסיק משלם שכר מהיום הראשון של המחלה .
    כך שלטענת המעסיק בגלל שיש הסדר מטיב אני רשאית לבחור ביום הראשון לקזז מחלה או חופשה . והחל מהיום השני מורידים 3 ימי מחלה ממכסת ימי המחלה וביום החמישי לא מורידים יום מחלה .
    אני עדיין חושבת שגם אם ההסדר של המעסיק מטיב הוא צריך להוריד מהיום הראשון ועד החמישי סך הכל 3 ימי מחלה ושניים נוספים על חשבונו.

    אשמח לעזרתכן

    • תשלום בגין ימי בידוד
      עו"ד נטלי אבני | 22/09/2021 11:48

      ככלל העובד אינו זכאי לתשלום דמי בידוד עבור יום היעדרותו הראשון, אלא אם כן חל עליו הסכם מיטיב לפיו הוא זכאי לתשלום עבור יום מחלה ראשון. יחד עם זאת, העובד יכול לבחור לקבל תשלום גם בעד היום הראשון על חשבון ימי החופשה הצבורים העומדים לרשותו.

      עבור תקופת היעדרות שתחילתה החל מיום 05.08.2021- המעסיק ינכה את ימי ההיעדרות בתקופת הבידוד ממכסת ימי המחלה הצבורים של העובד וזאת עד לניכוי של מקסימום 3 ימי מחלה עבור כל תקופת בידוד, אף אם העובד נעדר יותר מ-3 ימים באותה תקופת בידוד.

      מקווה שזה ענה על שאלתך

      בברכה,

      נטלי אבני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      הרברט סמואל 37 חדרה
      טלפון: 052-3439599 ; מייל: nataly@avni-lawoffice.com

      • בידוד
        לירון | 22/09/2021 13:34

        היי תודה על התגובה
        את החלק השני של תגובתך הבנתי .
        אני אסביר שוב ברשותך:
        במקום העבודה שלי חל הסדר מיטיב כך שמהיום הראשון של המחלה משלמים לעובדים 100 אחוז .
        הייתי בבידוד מיום ראשון עד חמישי
        ביום ראשון ניכו לי יום מחלה 1 בגלל ההסדר המיטיב
        ביום השני השלישי והרביעי ניכו לי 3 ימי מחלה נוספים מהמכסה והמעסיק קורא לימים אלו ימי בידוד .
        ביום חמישי לא ניכו לי יום מחלה על פי חוק
        בשורה תחתונה כל חמשת הימים הייתי בבידוד והורידו לי מהמכסה 4 ימי מחלה.
        המעסיק טוען שזה תקין ושהיום הראשון של המחלה הוא בגלל ההסדר המטיב. ואחר כך הורידו לי לפי התקרה שבחוק 3 ימי מחלה.
        אני הבנתי את מה שהסברת לי אחרת ואשמח אם תגידי לי אם המעסיק צודק או אני :
        סה"כ 5 ימי בידוד ששולמה לי עליהם משכורת מלאה בגלל ההסדר המטיב והחוק .
        ביום הראשון השני והשלישי היו צריכים לנכות 3 ימי מחלה כולל היום של ההסדר המטיב כיוון שגם הוא במסגרת ימי הבידוד
        ובימים הרביעי וחמישי לא היו צריכים לנכות ימי מחלה לאור הקבוע בחוק (מקסימום 3 ימי מחלה ינוכו לעובד).
        אשמח לדעתך.
        שוב המון תודה וחג שמח