מי אחראי לפצות את הנזקים שנגרמו לרכב?

  • קובץ מצורף תאונה בעת פניית פרסה אסורה
    אור | 14/09/2021 16:31

    ביצעתי פניית פרסה בצומת ללא פניה שמאלה. בצומת לא היה תמרור איסור פרסה, המשך ישר או פנה ימינה. לפני הפנייה האטתי ואותתי שמאלה והחלתי בפנייה כאשר הצומת פנוי. רכב שנסע מאחוריי פגע בי תוך כדי הפניית פרסה. מי אחראי על הנזקים?

    • מי אחראי לפצות את הנזקים שנגרמו לרכב?
      עו"ד עדי רחמים | 22/09/2021 10:50

      אור שלום.

      הגורם האחראי לפצות על נזקים שנגרמו לרכב הוא מי שאחראי לתאונה.

      בנסיבות שתיארת נראה כי קיים איסור פרסה במקום בו אין אפשרות פניה שמאלה, לכן נסעת בניגוד לחוק.

      מנגד, הנך יכול לטעון כי הרכב לא שמר מרחק מספיק לכן התנגש ברכבך.

      יכול והאחריות לתאונה תתחלק בין שני הנהגים.

      בהצלחה.

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com