הצמדת חניות לדירות בשטח שהוא חלק מהרכוש המשותף

  • הצמדת חניה לדירה במהלך תמ"א 38
    משב | 14/09/2021 16:30

    שלום,

    הבניין שלנו נמצא בעיצומה של תוכנית תמ"א 38! מתחת לבניין, ישנן חניות שאינן מוצמדות לאף דירה והשכנים שאין בבעלותם חנייה חונים בהן משך שנים. היזם שמבצע את הפרויקט התחייב שלא לפגוע בחניות לא מוצמדות אלו, אלא לצרכי חיזוק הבניין.

    כעת, בעיצומה של התוכנית, רוצים חלק מהדיירים להצמיד את החניות השיתופיות הללו לדירותיהם. למרות התחייבותו שלא לפגוע בחניות הלא מוצמדות, היזם מתנגד לביצוע העסקה, בין היתר, מהטעם שזה עלול לסכן את היתר האכלוס לאחר סיום התמ"א ובסיבוכים פוטנציאליים מול הרשויות (למשל כיבוי אש).

    שאלותיי הן:

    1. האם התנגדות היזם נשמעת התנגדות סרק?
    2. למיטב הבנתי, הצמדה של חלק מהשטח המשותף לדירה פלונית דורש הסכמה של 100% מבעלי הדירות שהצביעו על כך ב-"הרמת יד" באסיפה      כללית. האם כך פני הדברים?
    3. האם ניתן לחתום על פרוטוקול האסיפה לאחר סיום מועד האסיפה?
    4. עורך הדין של הרוכשים מפנה לסעיף 71א לחוק המקרקעין וטוען שניתן להסתפק ברוב של 75%. האם זה נכון?

    אודה על מענה לשאלותיי !!

    • הצמדת חניות לדירות בשטח שהוא חלק מהרכוש המשותף
      עו"ד אילן הלוי | 22/09/2021 16:40

      שלום רב,

      לפי השאלה מדובר על שטח המהווה רכוש משותף אשר בפועל שימש חלק מהדירות להן לא צמודה כיום חניה. אותם בעלים מבקשים כיום להצמיד את החניות הללו לדירותיהם.

      1.לדעתי התנגדות היזם היא סרק. ההצמדה נעשית במסמכי הבית המשותף ולא מול כיבוי אש וכו'. אני מסייג את דברי רק בכך ומאחר ואני לא מכיר את הנתונים במדויק- יתכן ויש ברז כיבוי אש או נתון אחר שלא יאפשר את ההצמדה. אבל רוב הסיכויים שהיזם פשוט לא רוצה להתעסק בנושא כיום.

      2.אכן מדובר בשטח שהוא רכוש משותף ולא ניתן יהיה להוציאו מכלל הרכוש המשותף ולהצמידו אלא בהסכמה של כל בעלי הדירות.

      3.לא בטוח שהבנתי את השאלה. אם הפרוטוקול מבטא את מה שהיה באסיפה אין מניעה לחתום עליו גם לאחר קיומה.

      4.אני חושב שהוא טועה. סעיפים אלו מדברים על הוצאת שטחים מהרכוש המשותף לצורך הרחבת דירה ולא לצורך הצמדת חניה.

      בברכה,
      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com