זכות להגיש תביעה

  • סמכות של תובע להגיש תביעה
    רמי | 14/09/2021 07:18

    תרגיל בחשבון...:
    בינואר 2019 נוצרה עילת תביעה נגד מתווך שהונה את אבי, שהיה בעלי דירה. באותה העת, אני זה שטיפלתי בכל ענייני אבי – כספית, בריאותית וכול'.

    בינואר 2020 אבי נפטר והוריש את הדירה לאחי ולי. אחי חי בחו"ל מזה שנים רבות.

    באפריל 2020 בוצעה ביני ובין אחי חלוקת עיזבון והוחלט שהוא יירש את הדירה.

    בינואר 2021 אחי מכר את הדירה.

    ביולי 2021 הגשתי תביעה נגד המתווך בגין פעולתו נגד אבי בשנת 2019. במועד זה, לא אחי ולא אני בעלי זכויות בדירה והרישום במקרקעין לא על שם אף אחד מאיתנו.

    האם הסמכות לתבוע את המתווך שהונה את אבי בשנת 2019 ולדון בתביעה בבימ"ש (תביעות קטנות) היא שלי, של אחי, של שנינו, של אף אחד מאיתנו?

    • זכות להגיש תביעה
      ליאור חאיק, עו"ד | 14/09/2021 10:14

      היי רמי

      לעיזבון שהם היורשים החוקיים של הנפטר יש זכות להגיש את התביעה, כלומר אתה ואחיך.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com