בנק

  • חשבון בנק משותף והעברת כספים לבנק אחר
    שילה | 13/09/2021 19:57

    חשבון בנק משותף לבני זוג אשר כולל סעיף אריכות חיים. הבעל נפטר, יש 3 בנות קטינות.

    האם רוצה להעביר סכום של כ 700,000 מהחשבון אל חשבון שיש על שמה בבנק אחר וזאת לצרכי השקעה בניירות ערך. עדיין נשארת פעילות שוטפת בחשבון המשותף הקיים (ממשיכה להיכנס משכורת שוטפת, גמלאות שוטפות, יש גם חסכון ועוד כסף נזיל), כלומר לא מרוקנים ו/או סוגרים את הפעילות שלו (פשוט בבנק האחר יש תנאי ריבית הרבה יותר טובים).

    יש צו ירושה לפיו 3/6 לבת הזוג, ו 1/3 בחלקים שווים לכל אחת מהבנות הקטינות. אין צוואה.

    עכשיו הבנק מערים קשיים וטוען שבשביל להעביר סכום כזה על האם לפתוח בבנק האחר בנוסף עוד 3 חשבונות לקטינות בכדי שהם יעבירו את הסכום הכולל (700,000 שח) בחלוקה בהתאם לצו ירושה, כלומר כ 400,000 יועברו לחשבון האם בבנק האחר ו 100,000 ש"ח יועברו לכל חשבון של הקטינות בבנק האחר.

    השאלה - האם הבנק זכאי מבחינה חוקית/משפטית לדרוש את התנאי הזה, את הקמת החשבונות האלו, לאור כל המתואר לעיל - ???

    תודה

    • בנק
      עו"ד יוסף גביזון | 30/09/2021 16:05

      שלום שילה,

      הבנק פועל בהתאם להוראות. על מנת שהיורש יוכל להעביר את הכספים, יש צורך לקבל את אישורם של יתר היורשים. כל יורש רשאי לקבל את חלקו בלבד. אם יורש מעוניין להעביר יותר מהכספים המגיעים לו - יש צורך בקבלת אישור יתר היורשים בבנק.

      ככל ואין אישור כזה, הבנק לא יעביר את הכספים.

      בברכה,

      יוסף גביזון, עו"ד
      מנהל פורום צוואות וירושות

      "בית גביזון", רחוב ח.נ. ביאליק 2, רמלה
      טלפון: 08-9247005 ; מייל: advgabizon@gmail.com