תביעה ייצוגית נגד המדינה

  • תביעה נגד המדינה בגין התנהלות בעניין הקורונה
    אלי | 13/09/2021 17:01

    שנה טובה וגמר חתימה טובה!
    מתחילת מגיפת הקורונה הגעתי ארצה 4 פעמים ב 3 הפעמים האחרונות לא הייתי חייב בבידוד לפי הקריטריונים ולמרות זאת קיבלתי בכל פעם הודעת בידוד. אני אזרח שאינו תושב ולכן כשביצעתי בישראל את החיסונים הם נרשמו על מספר הדרכון שלי (דרכון ישראלי) ולא על מספר ת.ז. שלי. כך שנוצר מצב אבסורדי שאם בודקים במשרד הבריאות לפי מספר דרכון אני לא חייב בבידוד ואילו לפי ת.ז. אני כן חייב בבידוד. דיברתי אינספור פעמים עם קול הבריאות בעיניין זה וגם עם קופ"ח כללית. רציתי להגיע ארצה למספר ימים עד שבוע ואני נאלץ להשאר יותר בגלל שמופיע עיקוב יציאה מהארץ ממשרד הבריאות. אני נאלץ להטריח עצמי לעשות בדיקות קורונה מיותרות בפיקוד העורף בגלל ה"חלם" של מדינת ישראל וחוסר האיכפתיות שלה כלפי. ונגרמות לי מלבד שיבוש החיים גם הוצאות: למשל מצאתי כרטיס זול למחר אבל לא יכול לטוס בגלל העיקוב יהיה עלי לרכוש כרטיס יקר בהרבה במועד מאוחר יותר כמו כן אני נאלץ לשלם ביטוח פרטי בשהותי בארץ שעלותו 14 ש"ח ליום.
    האם ניתן להגיש תביעת פיצויים נגד המדינה בגין שיבוש חיים בילתי מוצדק והוצאות שנגרמו לי וחוסר יכולת לשוב בהקדם לטפל בעינייני בחו"ל ואולי אפילו יצוגית?

    בתודה מראש על תשובתכם.

    • תביעה ייצוגית נגד המדינה
      ליאור חאיק, עו"ד | 19/10/2021 15:40

      אין עילה במקרה שתיארת להגשת תביעה ייצוגית.

      אפשר להגיש תביעה ייצוגית נגד רשות רק בנוגע למס או אגרה או היטל שנקבע שלא כדין. מדובר ברשימה סגורה ולכן אין עילה לפי חוק התובענות הייצוגיות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com