חנייה משותפת

  • חנייה משותפת
    שחר | 13/09/2021 15:33

    בוקר טוב

    אני מירושלים יש מריבות גדולות על חנייה משותפת בטאבו לשלושה ביניינים ביצענו מחסום יש 45 חניות. 54 דירות כמו כן לא לכל בעלי הדירות יש רכבים אבל יש משפחות עם שניים ושלוש רכבים ויש שניים מושבתים ותופסים חניות בעלי הרכב יש להם סינטימטים כלפיי הרכב ולא מוכנים למכור או להוציא מהחנייה וגם בעלי שתיים ושלוש רכבים שמחנים את הרכבים לא תמיד נשאר חניות לבעלי רכב אחד ומתחיל מריבות.

    מה החוק לגבי רכבים מושבתים? עירייה טוענת שטח פרטי הם לא גוררים.

    מה לגבי משפחות בעלי שניים ושלושה רכבים. האם יש פיתרון?

    אודה לכם על העצה עזרה.

    • חנייה משותפת
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 14/09/2021 17:02

      שלום שחר,

      מהשאלה עולה כי החניות כולן מהוות רכוש משותף וכי השימוש בהן נעשה על בסיס "כל הקודם זוכה".

      לבעל דירה יש זכות לשימוש סביר ברכוש המשותף, שאיננו מונע שימוש דומה מדיירים אחרים.

      חניה של קבע, כמו במקרה של רכב מושבת מהווה תפיסת חזקה יחודית הפוגעת בזכויות הדיירים האחרים וניתן לפנות בתביעה מתאימה ללשכת המפקח.

      הפתרון הטוב ביותר, לדעתי, הוא קביעת תקנון לבניין שבו יוסדר אופן השימוש בחניה המשותפת באופן שבו יוכלו כל הדיירים להנות באופן שוויוני יחסית מהשימוש בחניות.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com