האם בתמא הריסה תמיד עולים קומה?

  • תמ"א 38/2
    אברהם | 12/09/2021 16:12

    האם קיים בחוק לגבי תמא 38/2 או בכל דרך אחרת חובת עלית קומה. מדובר בדירת קרקע.

    • האם בתמא הריסה תמיד עולים קומה?
      עו"ד הדר פינק טבת | 14/09/2021 14:33

      שלום אברהם,

      מקובל כי במתווה של הריסה ובניה מחדש, כי כל דירה "עולה" קומה במנגנון התמורה, וזאת מאחר שדירות הגן שנוצרות בפרוייקט משויכות ליזם, להגדלת הרווחיות של העסקה (מה שיאפשר הוצאת העסקה לפועל, בסופו של דבר, ולקבלת הליווי הבנקאי).

      הדבר אינו מוגדר בחוק, ועניין התמורות נתון לחלוטין למו"מ בין הצדדים.

      כמובן ששיקולי כדאיות כלכלית של הפרוייקט, וכפי שציינתי - שיעור רווחיות סביר שיאפשר העמדת ליווי בנקאי  - הם אלו שיקבעו את גבולות המסגרת של העסקה, אך התמורות עצמן הינן עניין של מו"מ בין הצדדים ואין כל חובה חוקית לאופן התמורה.

      במקרים השכיחים "עולים" קומה אחת, ישנם מקרים בהם עורכים מחדש את דירות התמורה לפי טבלת איזון שמאית, הכל לפי בחירת הצדדים.

      מקווה שסייעתי לך

      שנה טובה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • שווי נכנס שווי יוצא
        זאב דב | 29/09/2021 20:31

        תזכור: דירה בקומה 2 בביניין ללא מעלית שווה יותר מדירה בקומה 4, ברם כאשר יש מעלית השווי מתהפך דירה בקומה 5 שווה יותר מדירה בקומה 3. לכן תדאג שיבצעו איזון שמאי של השווי.

        מידע כללי