ואם כן, האם יגיע לי דמי פגיעה

  • תאונת עבודה?
    נפגעת | 12/09/2021 12:55

    שלום רב, מקום העבודה שלח אותי לבדיקה רפואית, בדרך חזרה מהמרפאה לכיוון ביתי עברתי תאונת דרכים, האם מדובר בתאונת עבודה?

    • ואם כן, האם יגיע לי דמי פגיעה
      נפגעת | 14/09/2021 09:52

      במקרה שקיבלתי שכר בתקופת המחלה על חשבון ימי המחלה (שהם שווי כסף) יגיעו לי ואקבל בכל זאת דמי פגיעה?

    • נסיעה על ידי מקום העבודה תחשב לת.ד בעבודה
      עו"ד עדי רחמים | 19/09/2021 11:04

      נפגעת שלום.

      אכן התאונה שעברת נחשבת לתאונת דרכים במהלך העבודה.

      ככל ונגרמו לך נזקי גוף ו/או נעדרת מעבודתך כתוצאה מהתאונה-

      את זכאית לתבוע את ביטוח לאומי במסגרת ענף נפגעי עבודה

      ובמקביל תביעה נגד חברת הביטוח שביטחה בפוליסת חובה את הרכב בו נסעת.

      מקווה שסייעתי לך,

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com

      • פיצוי ע"ח ימי המחלה שנוצלו
        נפגעת | 19/09/2021 11:40

        תודה על תשובתך, כעיקרון עיקר הפגיעה שלי היא בגין הפסדי שכר, נעדרתי מעבודתי וקיבלתי שכר על חשבון ימי המחלה הצבורים (שהם שווי כסף), האם יגיע לי מחברת הביטוח החזר שכר?

        • תשלום עבור ימי היעדרות מעבודה במקרה של ת.ד בעבודה
          עו"ד עדי רחמים | 19/09/2021 14:17

          במסגרת התביעה להכרה בתאונה לביטוח לאומי הנך זכאי לקבל תשלום עבור הימים בהם נעדרת מעבודתך כתוצאה מהתאונה - עד 91 יום לאחר התאונה.

          תשלום עבור ימים אלו נקראים "דמי פגיעה"

          לאחר היום ה-91 וככל ונותרה לך נכות או מגבלת תנועה אתה יכול להגיש תביעה נוספת לקביעת דרגת נכות.

          ביטוח לאומי מפצה על בסיס 75% מהשכר ואת יתר הפיצוי תוכל לתבוע במסגרת תביעתך מול חברת הביטוח.

          ממליצה לך לפנות לייעוץ פרטני למיקסום סכומי הפיצוי.

          בהצלחה

          בברכה,

          עדי רחמים, עו"ד
          מנהלת פורום תאונות דרכים

          המכבים 22א, הוד השרון
          טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com