תמא בנכס משועבד

  • האם אפשר לעשות תמא 38 בנכס משועבד? (משכנתא הפוכה)
    אנונימי | 10/09/2021 11:35

    האם אפשר לעשות תמא 38 בנכס משועבד? (משכנתא הפוכה)

    • תמא בנכס משועבד
      עו"ד אילן הלוי | 14/09/2021 10:33

      לאנונימי

      אם מדובר בתמא של הריסה ובניה אז יש לנקות את כל השעבודים הרשומים, לרבות משכנתא הפוכה או ישרה. לצורך קבלת ליווי מבנק משעדבים את הקרקע לבנק המלווה ולכן חשוב לנקות את הזכויות מכל זכות נוגדת אחרת.

      אם מדובר על תמא חיזוק - אפשר להשאיר את המשכנתא ולשעבד לטובת הבנק המלווה, אם יש, את הזכויות ביחידה הרישומית שתירשם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com