האם ניתן להגיש תביעת לשון הרע כנגד המעסיק?

  • עילה לתביעה
    מלי | 09/09/2021 15:19

    שלום רב,

    הגשתי תביעה לבית הדין לעבודה בגין התעמרות תעסוקתית, התנכלות, ביצוע עבודות לא בטיחותיות וזיוף מסמכים נגדי ועוד.

    גיליתי שיש עוד מסמכים מצד הנתבעת אשר מכפישים אותי

    וזאת לצורך פיטוריי. ברצוני לדעת האם יש מקום להגיש תביעה בעניין כנגד המכפישים והמתנכלים?

    • האם ניתן להגיש תביעת לשון הרע כנגד המעסיק?
      עו"ד אורי שורר | 10/09/2021 21:32

      מלי שלום,

      כעיקרון, את זכאית לתבוע כל מי שפרסם לשון הרע כנגדך, לרבות אם מדובר במעסיק שלך.

      יחד עם זאת, בכל הנוגע להליך הפיטורים, מטבעו של ההליך קיימים מסמכים המכילים נתונים שליליים על העובד, היות שזו הסיבה לפיטורים, כך שיש לבדוק היטב  -באמצעות התייעצות עם עו"ד  - על אילו מסמכים מדובר, היכן פורסמו, מי נחשף אליהם והאם יש בהם כדי לשון הרע כנגדך.

      שבת שלום

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il