האם נזק מוחי בשל עיכוב בביצוע לידה עילה לתביעה?

  • עיכוב בהחלטה
    מור | 09/09/2021 15:17

    שלום,

    התינוק היה במצוקה במשך כמעט שעתיים בתהליך הלידה והרופא השתהה עם ההחלטה לעשות ניתוח קיסרי לאשתי. עד שהוחלט שכבר אין ברירה וחייבים לעשות לה ניתוח, אז התינוק כבר היה במצוקה שגרמה נזק מוחי. האם זו עילה לתביעה?

    תודה

    • האם נזק מוחי בשל עיכוב בביצוע לידה עילה לתביעה?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 12/09/2021 10:39

      מור שלום,

      צר לי לקרוא על כך שלילדכם נגרם נזק מוחי וכפי שהנך מתאר, הנך סבור כי הדבר נגרם כתוצאה ובמהלך הליך הלידה.

      על מנת להשיב על שאלתך יש לבחון האם קיימת עילת תביעה כלומר, האם ניתן לקבוע כי הנזק המוחי שנגרם לתינוק הינו כתוצאה מרשלנות במהלך הלידה.

      השאלה המרכזית הייתה אם היו גורמי סיכון שחייבו את הצוות הרפואי לבצע לידה באופן דחוף והאם עקב השתהות ממושכת במהלכה היה התינוק במצוקה שלא אובחנה כראוי, נגרם לו נזק מוחי בלתי הפיך.

      במידה שהיו סימני מצוקה של העובר, והצוות הרפואי לא הגיב כראוי והשתהה בביצוע ניתוח להוצאתו, הרי שקיימת עילת תביעה בגין רשלנות רפואית.

      מדובר בסוגיה שיש לבחון לעומק ובצורה יסודית, באמצעות עו"ד העוסק בתחום הרשלנות הרפואית אשר עובד בצמוד עם מומחה בתחום המיילדות, ורק לאחר בחינה מדוקדקת של כל נסיבות המקרה וכל התיעוד הרפואי, ניתן יהיה לקבוע, האם קיימת עילת תביעה.

      מקווה שתשובתי נתנה מענה לשאלתך.

      איחולי שנה טובה, גמר חתימה טובה ובריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 16, מגדל נועה, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com