האם ניתן לבקש חנינה על פסק דין שטרם נדון בערעור?

  • חנינה
    זיוה | 09/09/2021 12:05

    האם ניתן לבקש. חנינה מהנשיא לפסק דין לא חלוט שהוגש עליו ערעור שטרם נידון

    • האם ניתן לבקש חנינה על פסק דין שטרם נדון בערעור?
      עו"ד אמיר מורשתי | 22/09/2021 18:04

      זיוה יקרה, בהתאם לבג"צ 428/86 ברזילי נ' מ"י - הרי שנשיא המדינה מוסמך אף להעניק חנינה למי שטרם הורשע בפלילים ( מדובר על מקרה הידוע בכינויו " קו 300 " בו הוענקה חנינה לאנשי שב"כ בטרם הועמדו לדין פלילי ) - יחד עם זאת, מקובל ששיקולים של מידת רחמים מול מידת הדין אשר נשקלים במסגרת מוסד החנינה ראוי להם שישקלו לאחר שהנאשם נשפט ונדון עונשו ופסק הדין הפך לחלוט ( אם לא הוגש ערעור או לאחר קבלת תוצאות הערעור ). מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • חנינה
        זיוה | 23/09/2021 08:29

        למעשה לא מקובל להגיש בקשת חנינה אם הגשתי ערעור שטרם נידון? לכאורה הנשיא לא ידון?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 23/09/2021 12:21

          זיוה יקרה, אכן במקרה בו הגשת ערעור שטרם נדון, לא מקובל להגיש בקשת חנינה בטרם מקבלים את תוצאות הערעור, אך הדבר תלוי במכלול רחב של נסיבות שאינן ידועות לי ועל כן מומלץ להתייעץ עם העו"ד שמייצג אתכם בערעור אף בנושא זה. מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי