פרשנות הסכם

  • האם קיימת סתירה ומה גובר הסכם עוד לקוח
    חני | 07/09/2021 09:51

    בהסכם שכ"ט למול עו"ד תחת כותרת התחייבויות הלקוח:
    רשום שהלקוח מתחייב לשלם לעו"ד אחוזים מכל סכום וזכות שיקבל הלקוח בפועל.

    כאשר תחת הכותרת "כללי":
    רשום שהתמורה תשולם כמפורט בהסכם זה בכל מצב בו יסתיים ההליך והלקוח יקבל סכום כסף כלשהו ו/או זכות כלשהי.

    השאלה:
    בחלק התחייבויות, הלקוח התחייב לשלם על כל זכות שיקבל בפועל, עם דגש על המילה בפועל.

    1) האם מה שרשום בחלק כללי : שהתמורה תשולם כמפורט בהסכם וכאשר הלקוח יקבל זכות כלשהי. מוריד מהתחייבות הלקוח לשלם רק על זכות שהלקוח יקבל בפועל? ומטיל על הלקוח חובה לשלם גם על כל זכות שהיא, ולא רק על זכות שיקבל בפועל?

    2) או שהרשום בחלק כללי בחוזה פחות מהמפורט בחלק התחייבויות הלקוח בחוזה ולא יכול לגבור על כך שבחלק התחייבויות יש לשלם רק על זכות שהלקוח יקבל בפועל?

    3) ככל שיש סתירה לגבי על מה הלקוח צריך לשלם, מה גובר חלק התחייבויות או חלק כללי?

    תודה רבה

    • פרשנות הסכם
      עו"ד שי בייזר | 14/09/2021 13:36

      שלום חגי,

      מדובר על פרשנות הסכם ויש לבחון את העניין לאור כל ההסכם, הנסיבות החיצוניות ונסיבות החתימה. אינני יכול לסייע לך כך, ולא למטרות אלו נועד הפורום.

      בלי קשר, אציין שלא ברור לי כיצד הלקוח יכול לקבל משהו אבל לא לקבל אותו בפועל.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      שי בייזר, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בתי משפט

      שד' רוטשילד 134, ת"א
      טל': 03-5600602; מייל: shay@beiser-law.co.il