נסיעה במונית ללא ביטוח מתאים

  • נסיעה עם מונית ללא רשיון- האם יש ביטוח לנוסע
    יאיר | 05/09/2021 12:13

    שלום וברכה

    מצוי היום שרות מוניות דרך וואצפ זה אומר שמזמינים מונית ושולחים הודעה בוואצפ, ויש נהגים שממעונינים לבצע את הנסיעה הם יוצרים קשר עם המזמין ומבצעים את הנסיעה תמורת תשלום. ומדובר בנהגים עם רכבים ללא רשיון למונית.  ברצוני לשאל האם יש בעיא חוקית מבחינת המזמין ליסע בנסיעה זו, וכן האם יש ביטוח לנוסע עם ח"ו קורה תאונת דרכים?

    • נסיעה במונית ללא ביטוח מתאים
      עו"ד גיל קראוס | 13/09/2021 15:51

      שלום רב,

      מבחינת הביטוח, אם אין ביטוח מתאים עשויה להיות בעיה, שכן בחלק מביטוחי החובה יש החרגה להסעות בשכר, אבל בעיקרון הבעיה היא יותר של הנהג. ככל ומדובר בהסעות שאינן מכוסות בביטוח החובה, סביר להניח שהנוסע שנפגע יוכל לתבוע את חברת "קרנית".

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il