זכויות קשישים לשכירות בתמ"א עיבוי

  • ייעוץ והכוונה
    אורלי | 05/09/2021 10:32

    שלום רב:

    אימי בת ה- 82 מתגוררת בבניין שנחתמו הסכמי תמ"א לגביו בשנת 2013 ובנוסף נערך הסכם אישי בדבר דיור חלופי עם הורי, מאז התחלפו מספר קבלנים שהאחרון נעלם והותיר אותנו עם שיקים ללא כיסוי.

    השנה החל מאוגוסט נכנס קבלן חדש שלאחר פגישה עימו היה מוכן להעלות את דמי השכירות ממה שנחתם בזמנו. אך עורך דינו מתנה תנאים המותירים לו לסגת מכך כמו אם יבואו דרישות של דיירים אחרים ובהמ"ש יאשר אותם וכו, מה שמותיר אותנו ללא, בטחון כלכלי לערוך חוזה שכירות.

    בנוסף בחוזה המקורי נכתב לגבי זמני תקופת השכירות כך: "החל ממועד תחילת ביצוע העבודות ועד לסיום ההרחבות בדירות הקיימות וסיום בניית השלד והטיח בדירות היזם ופירוק הפיגומים ( להלן בתוספת זו ובהתאמה " העבודות" ו"תקופת העבודות" ) באופן שטרם התחלת העבודות ולא פחות מחודש ימים טרם תחילת העבודות...... כאשר היזם מתחייב להודיע לבעלים= המשפחה על המועד 60 יום טרם תחילת ביצוע העבודות בפועל..... מה שלא קרה בפועל.

    שאלתי הנוספת היא מהי תקופת דמי השכירות אם כך אם העבודות החלו ב- 1/8/21 .

    עורך דינם מתעקש על כך שזוהי מחווה מצידם ועלינו להסכים לתנאים, אנו אובדי עיצות ואמא מתגוררת בתנאים מחפירים היא בקומה האחרונה הבית ניזוק קשות לאורך הזמן ואף מעדה במדרגות הרעועות.

    נשמח לקבל עזרה והכוונה

    בברכת שנה טובה

    • זכויות קשישים לשכירות בתמ"א עיבוי
      עו"ד הדר פינק טבת | 14/09/2021 14:27

      שלום, אורלי

      משאלתך אני מבינה שמדובר בפרוייקט של עיבוי והרחבת בניה, ועל כן לכאורה בעלי הדירות יכולים להתגורר בבניין בתקופת הבניה.

      אקדים ואומר, כי על אף ההגנות שיש בחוק לעניין זה לקשישים, אין בידי מספיק נתונים להשיבך באופן מפורט, ומוטב שתעבירי את החוזה לבחינת עו"ד מטעמכם, שיעמוד על כל התנאים הנדרשים, ובמידת הצורך ינהל מו"מ עם היזם.

      באופן כללי אוכל לומר לך, כי החוק קובע זכאות לדירה חלופית למי שמלאו לו 75 שנים ביום החתימה על החוזה ולא במועד ביצוע העבודות. לכאורה לוח הזמנים לא תואם עבורכם, אך אני מניחה שבסופו של דבר נדחה המועד החוזי בהתאם לחתימות עם היזם החדש, ואנחנו לא נמצאים בעסקה משנת 2013 שעדיין לא יצאה לפועל. ועל כן אמך זכאית להטבות הניתנות בחוק.

      ככל שעומדים בתנאי החוק, ישנה זכאות לדיור חליפי לכל תקופת הבניה, ולא רק לחלק ממנה.

      כמו כן לרוב נסגרים הדברים במסגרת מו"מ שנערך בין המייצג של הבעלים לבין ב"כ היזם. הייתי מצפה כי עו"ד הדיירים בפרוייקט יתן לך תשובות לסוגיה הזו, וינחה אותך בהתאם להסכמות החוזיות ולדין.

      ככל שאין לכם ייצוג הולם - וחבל מאוד אם זה המצב - כדאי מאוד להיוועץ בעו"ד בעל נסיון מטעמכם, כדי להבטיח שתקבלו את מלוא הזכויות להבטחת שלומה ושלוותה של אמך.

      שיהיה לכן בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • המשך
        המשך | 14/09/2021 16:18

        תודה על תשובתך , סוגייה נוספת היא לגבי עד מתי בעצם אמורים לתת לנו דיור חלופי ע"פ הנ"ל

        ואם לתת אפשרות של הוראת קבע על פני שיקים מראש כפי שמחוייב בחוזה?