קנס אי הצהרה במועד

  • קנס אי הצהרה במועד
    טליה | 03/09/2021 16:02

    שלום רב,
    בעסקה (מותנית) למכירת נכס שחלק מבעליו הם קטינים (יורשים) ונחתמה באוקטובר 2020 הוגשה הצהרה רק בחודש פברואר 2021, שבוע לאחר קבלת אישור בית המשפט למכירת הנכס. (האישור נדרש לפי חוק האפוטרופסות כיוןן שחלק מהמוכרים הם קטינים).
    לאחר הגשת ההצהרה התקבלה שומה בגין העסקה על סך אפס אך הוטל קנס בגין אי הצהרה במועד. זאת למרות שטרם עברו 30 יום מקבלת אישור ביהמ"ש למכירת הנכס ושעד למועד זה לעסקה אין תוקף והדין אינו מכירה בה כלל!
    בבקשה לביטול קנס נאמר לנו כי עלינו להגיש השגה כיוון שטענותינו "הן במהותן השגה" כאשר המועד לכך כבר חלף וצריך לבקש ארכה.
    השאלה היא האם בקשה לביטול קנס היא לא ההליך הנכון? שהרי אין לנו טענות לגבי שומה אפס! רק לגבי קנס אי הצהרה במועד שכן הבקשה הוגשה במועד! תוך 30 יום מיום המכירה שהיה בפברואר עם קבלת אישור ביהמ"ש.
    אשמח לכל הכוונה או תשובה הגיונית

    • קנס אי הצהרה במועד
      עו"ד משה (מוש) גבע | 15/09/2021 12:48

      קנס זה קנס, סנקציה על אי ביצוע חובה חוקית. ערעור על קנס אינו מהווה השגה.

      הקנסות מוטלים אוטומטית על ידי המחשב, וביטולם נתון לשיקול דעת מנהל מיסוי מקרקעין.

      יתכן ונדמה למי שנתן את התשובה כי יש ויכוח עקרוני על מועד העסקה, ולכן ביקשו לנהל זאת בדרך של השגה.

      בכל מקרה, למנהל מיסוי מקרקעין יש סמכות לקבל השגות באיחור אם ניתנת סיבה לאיחור. במקרה זה נראה על פניו כי יש סיבה ראויה לאיחור.

      אני מציע לפנות ליעוץ מקצועי פרטני לשם טיפול בעניין.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il