הסכם אישי

  • הסכם אישי לדיור חלופי משנת 2013
    עינת | 02/09/2021 20:19

    שלום רב:

    בשנת 2013 נחתם הסכם לתמ"א בבניין בו התגוררו הורי, בנוסף נחתם חוזה אישי לדיור שכירות  חלופית, מאז התחלפו מספר קבלנים שהאחרון נעלם והותיר אותנו ללא כיסוי של השקים.

    כיום לאחר מכרז נכנס קבלן חדש שלאחר דין ודברים היה מוכן להעלות את  דמי השכירות מהמקור

    מציין זאת כמחווה אך טוען שאם מי מהדיירים שידרוש גם  זכיות כלשהן,והשופט יחליט שכן יוכל לחזור בו מה שמותיר אותנו ללא בטחון בדבר דמי השכירות.

    דבר נוסף על פי החוזה המקורי הקבלן מחויב לתת "החל ממועד ביצוע העבודות ועד לסיום שלד וטיח ופירוק הפיגומים בדירות היזם , באופן שטרם התחלת העבודות ולא פחות מחודש ימים טרם התחלת העבודות... " העבודות החלו בתחילת אוגוסט השנה- ומכאן שעדיין לא קיבלנו דמי שכירות לכן מהי תקופת דמי השכירות במצב זה? גם כתוב שהקבלן היה מחוייב לתת התראה של חודשיים וגם זה לא קרה.

    נשמח לדעת מהם זכויותינו מבחינה משפטית.

    • הסכם אישי
      עו"ד אילן הלוי | 14/09/2021 10:30

      עינת שלום רב

      לגבי החלק הראשון - מציע לך לקבל את השיקים שהוא נותן ואם בשלב מסויים יחזור בו אז תתעסקו בזה. לא נראה לי שיהיה מצב כזה וחבל לדון בכך עכשיו.

      לגבי החלק השני- ההסכם שציינת מגדיר תשלום החל ממועד ביצוע העבודות. אם העבודות החלו לפני כחודש אז התנאי התקיים והוא צריך להתחיל ולשלם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com