עובד שלאשתו אין הכנסות

  • נקודות זיכוי מס בין בני זוג
    שלמה | 02/09/2021 14:55

    שלום,
    אני עובד שכיר עם ילדים, אשתי אינה עובדת כלל. כלומר לאשתי יש נקודות זיכוי ממס שהיא אינה משתמשת בהן. האם יש אפשרות לעשות חישוב מאוחד כך שאני אקבל את הנקודות שלה? או האם ישנה דרך אחרת שנוכל לנצל את נקודות שלה?
    תודה.

    • עובד שלאשתו אין הכנסות
      עו"ד משה (מוש) גבע | 15/09/2021 12:36

      במקום העבודה אתה מקבל את ההטבות המיועדות למי שלבת זוגו אין הכנסות (בהנחה שדיווחת על העניין למעסיק בכרטיס העובד שלך (טופס 101).
      חישוב מאוחד אינו רלוונטי כעקרון כיוון שלבת הזוג אין כלל הכנסות.
      יחד עם זאת ניתן יהיה לבדוק את העניין בסוף השנה בביצוע סימולציה שנתית, ואם יתברר שניתן להפחית מהמס ששילמת, תוכל להגיש בקשה להחזר מס.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il