סירוב רופא לקבל מטופל

  • סירוב רופא משפחה לקבל מטופל
    יורם | 01/09/2021 09:21

    שלום וברכה,

    לפני כחצי שנה המתנתי בתור למרפאה לרופא זמן רב ולר סביר, כאשר הגיע תורי הבעתי את מורת רוחי בפני הרופא על זמן ההמתנה הרב שהמתנתי וכתוצאה מכך התפתח ויכוח שלא גלש לפסים אישיים רק לגופו של עניין מדוע המתנתי זמן רב, הרופא שכתוצאה מהוויכוח הבין שההיררכיה בין הרופא למטופל נפגעה והרגיש כביכול שכבודו נפגע למרות שלא הייתה שום פגיעה או הקנטה אישית סירב בתוקף לקבל אותי אחר שבלאו הכי המתנתי זמן רב והפנה אותי לרופא אחר, לאחר תחנונים ואחר שהסברתי לו שהדבר אינו חוקי הוא הסכים לקבל אותי, כעבור חצי שנה שלא הייתי אצל אותו רופא הגעתי למרפאה אחר שקבעתי איליו תור וכשנכנסתי הוא אמר לי שהיות והיה ביננו ויכוח לפני מספר חודשים הוא לא מוכן לקבל אותי בטענה שיש ניגוד עיניינים(??!!!) אני מצידי אמרתי לו שעברה חצי שנה וכבר שכחתי מאותו ויכוח שולי אך הוא עמד בשלו שלא לקבל אותי והיה צריך לקרוא למאבטח שיוציא אותי מחדרו אחר שנגרמה לי עוגמת נפש ובזיון רב שכן הדבר היה בפני אנשים אחרים ואחר כמעט שעה של המתנה ותחנונים של המאבטח ומזכירת המרפאה שביקשו ממנו שיקבל אותי כי לא היה רופא אחר הוא הסכים ואמר שזו הפעם האחרונה אך כאמור רק אחרי תחנונים ועוגמת נפש ובזיון וזמן רב שנגזל ממני, היות והרופא כבר פעם שניה מסרב לקבל אותי ללא טענה מוצדקת רק בגלל ויכוח מסוים שהיה ביננו( ללא הקנטות והשמצות ודברים אישיים) והיות ונגרם לי עוגמת נפש ובזיון ובזבוז זמן אני מעונין לתבוע את הרופא האם יש לי עילה לכך תודה.

    • סירוב רופא לקבל מטופל
      ליאור חאיק, עו"ד | 05/09/2021 00:07

      שלום

      על פניו ישנה עילה לפי חוק זכויות החולה ולפי חוק איסור הפליה

      אומר אפילו יותר מזה - אסור לסרב לקבל מטופל אפילו אם יש לו חוב כספי ויש על כך פסיקה רבה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com