איך מנהלים חשבון אפוטרפסות?

  • חשבון בנק
    ישי | 31/08/2021 19:51

    היי
    בית משפט מינה אותי כאפוטרופוס לרכוש אישתי. יש לה חשבון נפרד ויש לנו חשבון משותף. בצו המינוי בית המשפט לא נתן הוראות לעניין החשבונות. עכשיו בנק הפועלים אומר לי שאם לא ינתנו הוראות מבית המשפט מה לעשות בחשבון המשותף (אם למחוק את אישתי ממנו או לא) אז כל הכסף שלי שם ירד לטימיון והם ימחקו אותו מהמחשב. זה נראה לי לא חוקי מה שהיא אמרה לי. מה לעשות?!

    • איך מנהלים חשבון אפוטרפסות?
      עו"ד אורית ג'קמן לדאני | 18/10/2021 15:54

      שלום ישי,

      מה שנאמר לך בבנק הפועלים בקשר לחשבון המשותף אינו נכון.

      החשבון המשותף, כשמו כן הוא, משותף לך ולרעייתך. שעה שהאחרונה הפכה לאשל"א, הרי שיש להפריד את החשבון (בדכ חצי חצי), ולהעביר את חלקה של רעייתך לחשבון אפוט', שיתנהל תחת פיקוח האפוט' הכללי.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אורית ג'קמן לדאני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      מפי 5, מתחם סוהו, נתניה

      טלפון: 077-4564002 , מייל: jeckmanorit@gmail.com