הרחבת מרפסת

  • הרחבת מרפסת
    דוד | 31/08/2021 19:23

    אני גר בבניין משותף בקומה ה-2. אני מעוניין להרחיב את המרפסת שברשותי לכיוון הבניין (לסגור "חור" שקיים בין המרפסת ובין חלון המטבח שלי).

    האם לצורך קבלת היתר הבנייה נדרשת לכך הסכמת השכנים?

    האם גודל המרפסת הקיימת וגודל ההרחבה 'משחקים' תפקיד?

    • הרחבת מרפסת
      עו"ד ציפי מרגלית | 20/10/2021 15:58

      דוד שלום,

      ראשית, מתנצלת על העיכוב במענה.

      לבניה בבית המשותף, גם מרפסות, נדרשת הסכמה של 75% מבעלי הזכויות בבניין.

      לא ברורה לי השאלה ביחס לתפקיד גודל המרפסת הקיימת וגודל ההרחבה - התקנות מאפשרות בניית בסה"כ 12 מ"ר מרפסת, הן הקיימת והן המתוכננת.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il