מיהו הבעלים של דירה לצורך קבלת החלטות?

  • זכות חתימה
    נועה | 30/08/2021 23:40

    האם זכות הצבעה של יורש בתמא מותנת בהעברת הדירה על שמו.. האם היורש במקרא זה הינו הבעלים לצורך הצבעה. תודה

    • מיהו הבעלים של דירה לצורך קבלת החלטות?
      עו"ד הדר פינק טבת | 01/09/2021 13:07

      שלום, נועה

      מי שאמור להיות הבעלים של דירה, גם אם טרם הושלם הליך רישומו כבעלים בלשכת רישום המקרקעין ("הטאבו"), או מי שמשמש [מילה מצחיקה לכתיבה] נציג רשמי של הבעלים, כמו בן משפחה או מקורב, ובלבד שהדבר נעשה בהסכמת הבעלים החוקי, יכול להיות מי שיקבל החלטות עבור אותם בעלים או בגין אותה הדירה.

      למשל, צאצא של הורה מבוגר, נציג של בלעים ששוהה בחו"ל וכיו"ב.

      הכוונה היא לסמכות לקבלת החלטות עקרוניות כגון התקשרות בעסקת התמ"א, בחירת עו"ד, בחירת יזם וכד'.

      ככל שהכוונה היא לחתימה על מסמכי העסקה, כלומר: הסכם התמ"א עצמו, על נספחיו, מוסמך לכך רק הבעלים החוקי או מיופה כוחו לפי יפוי כוח מתאים.

      אגב, ישנם מקרים בהם אין די ביפוי הכוח ונדרשת חתימה מפורשת של הבעלים עצמם במישרין או אישור של בית המשפט, תלוי בנסיבות של אותו עניין.

      מקווה שהשבתי לך ושיהיה בהצלחה בפרוייקט

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • זכות חתימה
        נועה | 01/09/2021 21:21

        תודה על התשובה המקצועית

        מחדדת את השאלה.

        במקרה שלי מדובר ב 4 יורשים (הבעלים ניפטרו)  שבמשך שנים לא העבירו את הזכויות בתבו על שמם. האם היורשים הם "בעלים חוקי" לצורך כל חתימה בנושא התמא או שהדבר מותנה  בהעברת הדירה בתבו על שמם לצורך הגדרת "בעלים חוקי"  תוד....ה

        • האם יורשים של הבעלים הם נציג מוסמך?
          עו"ד הדר פינק טבת | 02/09/2021 07:53

          נועה, שלום

          כפי שכתבתי, אין חובה על היורשים להירשם בטאבו כבעלים כדי לשמש נציגים עבור הדירה בקבלת החלטות הקשורות בפרוייקט. כל עוד מדובר ב"קול" של בעל הדירה, המצב תקין.

          עם זאת, על ההסכם עצמו ועל נספחיו - יפויי כוח, דיווחים לרשויות המס, בקשה לרישום הערת אזהרה וכיו"ב, חייבים לחתום בעלי הזכויות בנכס, ולשם כך הם יצטרכו לבצע את הרישום בסופו של דבר.

          מקווה שהדברים הובהרו דיים

          שנה טובה ובהצלחה

          בברכה,

          הדר פינק טבת, עו"ד
          מנהלת פורום תמ"א 38
          מורד הזמיר 7, חיפה

          טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com