שימוש במילים מתוך שיר

  • שימוש במילים מתוך שיר
    מירי | 30/08/2021 22:47

    האם זה נחשב הפרת זכויות יוצרים אם אני משתמשת בצמד מילים מתוך שיר של לאה גולדברג? (טל ותלתן)

    • שימוש במילים מתוך שיר
      עו"ד אפי אהרונוב | 05/09/2021 10:00

      שלום רב,

      ככלל, כל טקסט מקורי שהוא פועל יוצא של מידה מינימלית השקעה ומגולמת בו מידה מינימלית של יצירתיות עשוי להיחשב כיצירה מוגנת. קיימות בפסיקה דוגמאות למשפטים קצרים מתוך שירים שהוכרו כיצירה מוגנת וכל עניין נבחן לגופו.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il