ירקן באזור מגורים העושה רעש בלתי סביר

  • חוק הרעש הודעות ופרסומות
    חוק הרעש סעיף 7 הודעות ופ | 28/08/2021 17:03

    בחוק הרעש סעיף 7 הודעות ופרסומות

    סעיף 7. לא יפעיל אדם ולא ירשה להפעיל באזור מגורים מגביר קול או מכשיר כיוצא בו כדי להפנות את תשומת הלב למכירת טובין או קנייתם, לאספקת שירותים, להופעה, להצגה, למתן הודעה או לפרסומת אחרת.

    האם "כיוצא בו" כולל קול אנושי/צעקות?

    יש ירקן ברחוב מגורים שיש בו מסחר שצועק מבוקר עד ערב מחירים ומבצעים על המדרכה, כדי לדרבן קונים לקנות אצלו. הצעקות רמות וחודרות לכל הבתים מסביבו.

    האם בחוק הרעש בסעיף הודעות ופרסומות הוא עובר על החוק?

    האם ישנו חוק אחר שמגדיר את הצעקות האלו כעבירה.

    תודה

    • ירקן באזור מגורים העושה רעש בלתי סביר
      עו"ד אמיר מורשתי | 01/09/2021 18:40

      פונה יקר, בהתאם לתקנה 7 לתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש)- "
      לא יפעיל אדם ולא ירשה להפעיל באזור מגורים מגביר קול או מכשיר כיוצא בו כדי להפנות את תשומת הלב למכירת טובין או קנייתם, לאספקת שירותים, להופעה, להצגה, למתן הודעה או לפרסומת אחרת."- התקנה אוסרת על שימוש במכשירים שונים שיכולים להגביר את הקול של המוכר והביטוי "כיוצא בו" אינו כולל צעקות. יחד עם זאת, בהתאם לתקנה 3 :"א)
      לא ישיר אדם, לא יצעק ולא יפעיל כלי נגינה, מקלט רדיו או טלוויזיה ולא יקים רעש באמצעות פטיפון, רמקול, מגביר קול או מכשירי קול כיוצא באלה בין השעות 14:00 ל־16:00 ובין השעות 23:00 ל־07:00 למחרת, באזור מגורים באחד מהמקומות האלה:
      (1)
      תחת כיפת השמים;
      (2)
      במקום שאינו תחת כיפת השמים, אולם אינו סגור מכל צדדיו כלפי חוץ, או שדלתותיו, חלונותיו או פתחיו האחרים אינם סגורים כולם;
      (3)
      בבניין שיש בו יחידת מגורים (להלן – בנין מגורים)."- כלומר, אם הוא צועק כל היום כפי שאלתך, הרי הוא צועק גם בין 14:00-16:00 וכאן מצויין במפורש שאף צעקות נאסרות. בנוסף, בהתאם לסעיף 2 לחוק למניעת מפגעים "2. לא יגרום אדם לרעש חזק או בלתי סביר, מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע, או עשוי להפריע, לאדם המצוי בקרבת מקום או לעוברים ושבים."- כך שאולי אפשר גם לפנות למוקד העירוני בבקשה שישלחו פקח שיסדיר הנושא לא רק בין 14:00-16:00 אלא בכלל. מקווה שהייתי לך לעזר,
      בברכת חג שמח ושנה טובה ושקטה,

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי