נגד מי תוגש תביעת שיניים מטיפול עי סטודנטים בבי"ח?

  • מרפאת הסטודנטים בפקולטה לרפואת שיניים בבי"ח הדסה ע
    רן | 27/08/2021 14:10

    שלום רב,

    אימי נפגעה כתוצאה מטיפול לקוי שבוצע לה במחלקה לשיקום הפה במרפאת הסטודנטים של הפקולטה לרפואת שיניים בבי"ח הדסה עין כרם בירושלים.

    אני מבקש להגיש תביעה. את מי צריך לתבוע?

    את בי"ח הדסה עין כרם? הפקולטה לרפואת שיניים? המחלקה לשיקום הפה? מרפאת השיניים?

    אודה לתגובה.

    שבת שלום.

    • נגד מי תוגש תביעת שיניים מטיפול עי סטודנטים בבי"ח?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 28/08/2021 12:41

      רן שלום,

      בית חולים הדסה הוא מרכז רפואי אוניברסיטאי. בית החולים מסונף לבי"ס לרפואה ומשמש להוראת סטודנטים, בין היתר לרפואת שיניים. המחלקה לשיקום הפה בהדסה נותנת שירות לציבור הניתן בין היתר על ידי סטודנטים לרפואת שיניים תחת פיקוח של רופאים מהמחלקה.

      מבלי להכיר את פרטי המקרה, באופן כללי, במקרה בו קיימת עילת תביעה בגין נזק שנגרם מטיפול שבוצע במרפאת הסטודנטים,  את התביעה ניתן להגיש נגד בי"ח הדסה אשר במסגרת היותו מוסד אוניברסיטאי המכיל גם בי"ס לרפואת שיניים, ניתן הטיפול.

      הואיל והטיפול נעשה כחלק מפעילות משותפת של הפקולטה בביס' לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית והדסה, ניתן לשקול להוסיף לתביעה את האוניברסיטה העברית, כל מקרה לגופו, תלוי בנסיבות המקרה.

      המלצתי לך היא לפנות לעורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית אשר יוכל לבחון את פרטי המקרה וליתן לך תשובה ברורה ומהימנה.

      מקווה שתשובתי נותנת מענה לשאלתך ואוכל להמשיך לסייע במידה ויש לך שאלות נוספות. תוכל לפנות אלי במייל המפורט מטה.

      איחולי החלמה מלאה לאמך ושנה טובה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 16, מגדל נועה מתחם ב.ס.ר. בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com