התנהלות מול החלטת וועד\אסיפת דיירים שאינה מקובלת

  • התנהלות מול החלטת וועד\אסיפת דיירים שאינה מקובלת
    סילביו | 27/08/2021 13:17

    שאלתי בבקשה, היא כיצד ניתן להגיב להתנהלות והחלטה בלתי מתקבלת על הדעת לדעתי של וועד הבנין או בהמשך, אסיפת הדיירים ? וועד הבניין שלנו מורכב מהגרים בקומת הקרקע ובעקבות התראה של הגרים בקומות העליונות מתחת לגג הרעפים (הדירה שלנו ודירת השכנים) על תופעות של רטיבות ישירה בדירה שלי ועובש שמקורו לא ברור בדירה ליד, הגיעו איש איטום וגגן והמליצו לאטום את כל שטח הגג ולהחליף את מבנה הרעפים כולו, הצעת המחיר שקיבל הוועד הייתה גבוהה ובהתאם להמלצה זו, לעבודה על כלל הגג, אין שום סימן שאלה בנושא והוועד אינו מכחיש. אנשי הוועד עשו דין לעצמם כיוון שלא היו מעוניינים להוציא לפועל הוצאה כזו ולחצו על איש המקצוע להכין הצעה מצומצמת בהתאם לתקציב שראוי לדעתם להוציא, איש האיטום נשבר בסופו של דבר לאחר כמה חודשים והציעה הצעה בגודל כמחצית מהמקורית, שלכאורה הוא מצדיק את הצורך לבצע העבודה המקיפה רק על כמחצית משטח גג הרעפים מתחת דירת שכניי ולהשאיר את מחצית הגג השני מעלינו, לכאורה לחלוטין כפי שהוא כרגע, ללא עבודת איטום והחלפת קונסטרוקציית רעפים. אני טוען שוועד הבית נהג בחוסר תום לב ומנסה להטות ההחלטה לשיקוליו האישיים במטרה לחסוך מעט, דבר שיביא לי בהמשך נזק עצום (דליפות נוספות כתוצאה מהעבודה על שטח שכניי כשלמעשה הגג שמעליי לא יקבל שום אחריות מאותה עבודה, אלא רק שכניי יקבלו זאת). כמו כן אני מוטרד מאוד מפגיעה בערך דירתי, כשאם אביא קונים פוטנציאליים בעתיד והם יביטו בגג, ישאלו מדוע יש הבדלים משמעותיים, איטום רק על חצי מהגג וכולי..אשמח להארות ודרכים להתמודד עם הנושא, ובאם אסיפת הדיירים מחליטה שרק חצי גג יתוקן, אני יכול להודיע שאמנע מתשלום חלקי בהוצאה ? תודה !

    • התנהלות מול החלטת וועד\אסיפת דיירים שאינה מקובלת
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 31/08/2021 18:08

      שלום סילביו,

      ככל שאתה סבור שהחלטת האסיפה /הועד פוגעת בזכויותיך אתה רשאי להגיש תביעה מתאימה למפקח על רישום המקרקעין.

      יחד עם זאת, על פי הפסיקה הקיימת אינך רשאי להמנע מלשלם את חלקך בהוצאה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com