רישום דירה בחלקים לא שווים

  • רישום דירה בחלקים לא שווים
    לורן | 25/08/2021 15:47

    שלום,
    אני ובן זוגי ( אנחנו לא נשואים) רוכשים ביחד דירה. סכום הכסף שכל אחד מאיתנו משקיע בקניה שונה, לכן אנחנו רוצים לרשום את הדירה בחלקים לא שווים. האם זה מספיק? או כדאי לחתום על הסכם הממון במקרה כזה?

    • רישום דירה בחלקים לא שווים
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/08/2021 16:18

      לורן שלום,

      הרישום בחלקים לא שווים + היכולת להוכיח את החלקים היחסיים של מימון הדירה, בהחלט אמורים לשקף את רצונכם כי לכל אחד מהם יהיה חלק יחסי אחר בדירה.
      עם זאת, ניתן כמובן ליתר בטחון, לערוך הסכם שבו ייקבע כי יחסי הרישום משקפים את הבעלות בנכס וכי לאף אחד מכם לא תהיה תביעה לחלק יחסי גדול יותר, גם בחלוף השנים, רק מעצם הזוגיות / הנישואים.

      אם תחליטו לערוך הסכם ממון בעניין זה, הייתי ממליצה להעזר בעו"ד לצורך ניסוח ההסכם.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il