שאלה בנוגע לחיסיון עו"ד לקוח ועוד

  • בעית חיסיון וכיצד להגן על עצמי
    רועי לו | 24/08/2021 18:36

    שלום, אני ועוד אדם עצמאי- שאיני קשור אליו-אבל עבר אותה בעיה-מתכוונים להגיש תביעה אזרחית נגד עו"ד שהגיש תלונות שווא למשטרה באותו דפוס, שהן שקריות. אפילו לא נפתחה חקירה. החלטנו לא לא להגיש תלונה נגדו במשטרה, רק אזרחית. כדי שלא לעסוק בתלונות שהגיש-זה אפשרי או עדיף גם תלונה במשטרה גם אם תסגר?. מדובר בעו"ד שסובל מכנראה הפרעה נפשית בתחום המין, עם אילוזיות ודמיון, ממציא סיטואציות, ומגיש תלונות. במשטרה לא מקשרים את המקרים. מדובר בדפוס חוזר. מתייחסים לתלונות שלו ברצינות. רק בהתחלה. הבעיה שבגללו המשטרה מטרידה אנשים סתם. מאפס עובדות הכל מומצא. חייבים לעצור תהליך חולני כזה שגורם נזק לאזרחים, דמיונות שגרמו ל0ריתה לבית באידון לילה לא אחת!!! עקב חשד למעשה רצח דמיוני. שמענו שהוא התבטא שחלק ממה שעושה זה גם להטריד אנדים גם אם לא יצא כלום. מעין הפחדה דמיונית. האם המשטרה מחויבת לתת את התלונות העתק? זה הכרחי ןהגשת התביעה. שאלה 2 אם נדבר עם עורך דין, איך נדע שהוא לא ידבר עם עו"ד עצמו, במידה ולא יקח את התיק. זה הכי חשוב. האם על ידי מסירת פרטים בלי שם עד לחתימה על הסכם שכר טירחה? תנאים נוספים? אם יתפטר פתאום מהתיק. שאלה קשה כי זה עוסק בעו"ד. אבל המאמץ חיוני להפסקת המעשים.

    • שאלה בנוגע לחיסיון עו"ד לקוח ועוד
      עו"ד אמיר מורשתי | 25/08/2021 12:52

      רועי יקר, כשאדם מוסר תלונה במשטרה הוא לא מקבל העתק מהתלונה כאם אישור על הגשת התלונה ובו מספר תיק המשטרה שנפתח בעקבות תלונתו. בכדי לתבוע את אותו עו"ד אינך מחוייב להגיש תלונה במשטרה, אך כדאי מאוד להתייעץ עם עו"ד מתחום הנזיקין כדי לברר עימו האם אין באי הגשת התלונה כשלעצמה כדי להחליש את התביעה ( ייתכן שתשאל ע"י השופט בהמשך מדוע לא הגשת תלונה במשטרה אם אכן טענותיך מוצדקות ) לעניין החשש לפגיעה בחיסיון לקוח שכן מדובר בתביעה כנגד עו"ד- הרי שאין לך ממה לחשוש- ישנם לא מעט עו"ד היום כולל עו"ד המתמחים בתביעות כנגד עו"ד ואני לא מכיר אף עו"ד שיסכן את הרישיון שלו בהפרת החיסיון רק בגלל שנשוא התביעה הוא עו"ד. בכל מקרה אתה יכול קודם להיפגש עם עו"ד ולמצוא את העו"ד המתאים לייצוגך מבלי למסור את שמו של  הנתבע עד שאתה לא סוגר את הייצוג. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי