אי שוויון כלכלי בפרויקט תמ"א 38/1

  • התנגדות
    רפי | 22/08/2021 14:36

    בבנין שלנו מתכננים לישם תמא. במסגרת התוכנית ינתן הגן המשותף לדירת הקרקע שתיבנה. אני גר בקומה ראשונה בצד העורפי והגן הפרטי יהיה ממש "מתחת לאפי" וכן כך לגבי שכני לקומה. שאלתי היא האם יש לנו עילה להתנגד לתוכנית תמא זאת?
    בתודה

    • אי שוויון כלכלי בפרויקט תמ"א 38/1
      עו"ד אריה בדנר | 23/08/2021 09:32

      רפי שלום,

      משאלתך אני מניח שקיים רוב נדרש לחתימת ההסכם וכניסתו לתוקף (66%).

      כדי לענות לשאלה שהצגת, בדבר העילה להתנגד לתוכנית, יש לבחון האם התוכנית פוגעת באופן מהותי בזכויותיו של המיעוט (זכויותיהם של בעלי הדירות בקומה הראשונה), ואם כן, כיצד מרפאים פגיעה מהותית זו ומפחיתים מחומרתה. כך, למשל, בפסק דין שיצא מתחת ידה של כב’ השופטת לימור ביבי מבית המשפט המחוזי, נבחן מקרה פרטני, בהתנגדות “דייר סרבן” (שנדחתה), שעניינה בניית המעלית, בניית דירת גן, עבודות במכפילי חניה ועוד. הכלל הוא שעסקת התחדשות עירונית צריכה להיות שוויונית במהותה ולא בדרך של התחשבנות כלכלית, היינו מי מרוויח יותר, הדייר בקומה א’ או הדייר בקומת הגג.

      משכך, הצעתי היא שתבחנו את התוכנית, בסיוע איש מקצוע הבקיא במישור התכנוני, כדי שיבחן את מידת הפגיעה הצפויה והדרכים להפחית מחומרתה.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il