ערעור או ניהול ההליך בבית המשפט?

  • ערעור על החלטה לבטל פסק דין אחרי למעלה מחצי שנה
    אלדד | 21/08/2021 18:39

    שלום,

    הגשתי תביעה בגין תאונת דרכים ע"ס 4,000 ש"ח והנתבע לא הגיב. על סמך אישורי המסירה ניתן פס"ד בהעדר הגנה. הנתבע לא שילם ולכן פתחתי הוצל"פ. גם בהוצל"פ הנתבע לא שילם ורק לאחר הטלת עיקולים על חשבון הבנק ניגש הנתבע להוצל"פ ושילם.

    לאחר למעלה מ8 חודשים שכר הנתבע עו"ד והגיש בקשה לביטול פס"ד בטענה כי לא הוא זה שגרם את הנזק וכלל לא היה במקום וכי שילם רק בגלל ההוצל"פ.

    הגשתי תגובה לבקשה וביהמ"ש מסר לנתבע להגיש כתב הגנה וקבע לדיון. הנתבע לא הגיש הגנה וביהמ"ש דחה את הבקשה שלו לביטול פס"ד. כעת הגיש הנתבע בקשה נוספת בה טען כי עקב מחדל של עורכי דינו הוא לא ראה את ההחלטה והתבלבל, כעת הוא הגיש כתב הגנה וביהמ"ש ביקש מהמזכירות לקבוע את התיק לדיון.

    אני לא מצליח להבין כיצד אחרי כל כך הרבה זמן, אחרי ששולם פסק הדין, אפשר לבטל אותו ככה כשמוכח שהנתבע קיבל הכל, ידע מהכל ובסוף שילם. רציתי לשאול את דעתכם בנוגע להגשת ערעור על ההחלטה הזו. התביעה כולה 4,000 ש"ח ובינתיים שילמתי לעורכי דין יותר עבור הטיפול.

    בתודה, תובע מתוסכל.

    • ערעור או ניהול ההליך בבית המשפט?
      עו"ד אלי מור | 29/08/2021 00:10

      אלדד שלום רב

      התסכול שלך בהחלט מובן. לעיתים קרובות מצבים כאלה מתרחשים בבית המשפט.

      אני סבור שאין טעם בהגשת ערעור, הן לאור גובה הסכום הנתבע והן לאור העובדה שהזמן בו יתברר הערעור עלול לקחת זמן רב יותר מההליך בבית המשפט.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il