תשלום לשארים בקרן הפנסיה לאחר הפטירה

  • שארים מוטבים קרן פנסיה וקופת ביטוח
    הנני | 21/08/2021 15:46

    שלום רב מקווה שזה הפורום המתאים.

    יש לי קרן פנסיה פעילה בחברה אחת וביטוח מנהלים מוקפא בחברת בטוח אחרת.

    אין לי שארים כהגדרתם בסעיף 5 לחוק פיצויי פיטורים דהיינו: אין ילדים, אין בת/בן זוג, אין הורים,

    יש אחים אך אינם סמוכים על שולחני פרנסתם אינה עלי ולא יגור איתי בעתיד מישהו כאמור שפרנסתו עלי.

    איני רוצה שיורשי עפ דין יקבלו את הכספים שלי  אלא רק המוטבים.

    איך אני מבטיחה היום שהמוטבים שרשמתי יקבלו לאחר מותי את כל הכספים בקרן ובביטוח חיים, כולל כספי הפיצויים.

    ברור לי שקופג יערימו קשיים על קשיים ואני חייב שהנושא יובהר באופן ברור לפני מותי.

    האם ניתן להגשת לבימש ולהוציא צו כלשהו היום? פתרון אחר?

    אציין כי איני רוצה להשאיר הנושא לטיפול המוטבים, לאחר מותי.

    תודה

    • תשלום לשארים בקרן הפנסיה לאחר הפטירה
      עו"ד גיל קראוס | 24/08/2021 10:07

      שלום רב,

      במידה והגדרת מוטבים בקרן הפנסיה ובביטוח, הם גוברים על היורשים. כלומר לכאורה לא צריכה להיות בעיה לאחר הפטירה והכספים יועברו למוטבים ולא ליורשים.

      אולי את יכולה לפנות במייל לביטוח ולבקש אישור ברור שאכן הכספים יועברו לאחר הפטירה למוטבים ולשמור את האישור לעתיד.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il