איחור בתשלום על פי חוזה

  • תשלום
    אלונה | 19/08/2021 18:13

    רציתי לשאול שאלה קצרה ..אם בחוזה מכירה ( אני המוכרת) מצויין עד תאריך מסוים יש לשלם חלק של כסף על הדירה מצד הקונה שחצי ממנו חייב לסגור משכנתא שלי וחלק שני להגיע אלי..כבר עבר תאריך מצויין יחד עם שבוע איחור ללא קנס אך סכום שהועבר בדקה אחרונה כמו שאומרים לבנק שלי זה רק חלק שסוגר את המשכנתא..האם זה חוקי? מה לגבי חלק שני? זה נחשב לאיחור? בחוזה מצויין מלוא הסכום עד תאריך שכבר עבר

    • איחור בתשלום על פי חוזה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 22/08/2021 13:34

      שלום אלונה,

      על פני הדברים איחור בתשלום מהווה הפרה של הסכם המכר.

      יחד עם זאת יש לבדוק את הוראות החוזה ולבחון אם ישנם תנאים נוספים לתשלום שטרם התקיימו.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com