מיסוי מקרקעין: מכירת דירה שהתקבלה בירושה

  • ועוד שאלה
    דניאל | 19/08/2021 16:30

    1)אם מדובר בדירה יחידה שמוכרים (שניתנה בירושה) האם יש מס כלשהו שצריך לשלם?

    2) בנוסף, מה לגבי קניה, אם רוכשים דירה שזו דירה יחידה, מלבד עלות הדירה אילו עוד הוצאות יש? אשמח אם תוכלי לעזור.

    תודה.

    • מיסוי מקרקעין: מכירת דירה שהתקבלה בירושה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 22/08/2021 13:31

      שלום דניאל,

      אם דירת הירושה היא דירתכם היחידה תוכלו לקבל פטור ממס שבח בעת מכירתה.

      אם דירת הירושה הייתה דירתו היחידה של המוריש, ואילו היה מוכר אתה בעצמו היה זכאי לפטור, אולי גם אתם זכאים לפטור מכוחו.

      מס נוסף שיתכן שיחול במכירה הוא היטל השבחה.

      בעת רכישת דירה מוטל מס רכישה, אם זו דירה יחידה מדרגות המס מוטבות וכוללות מדרגה בה לא ישולם כלל מס.

      הוצאת נוספות שיש לקחת בחשבון הן הוצאות הכרוכות בלקיחת משכנתא, שכ"ט עו"ד, דמי תיווך ככל שמעורב בעסקה מתווך, הוצאות שיפוץ במקרה הצורך וכיוב'.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com