האם מותר לי להתקין מצלמת אבטחה הצופה לרכבי?

  • התקנת מצלמה אבטחה
    נתי | 18/08/2021 22:21

    שלום רב, בעקבות אירועים שקרו לאחרונה הקשורים להשחטת הרכב שלי אני מעוניין להתקין מצלמה אבטחה מחלון בדירה שלי בקומה 4 אשר פונה לחנייה ולרחוב בו הרכב ממוקם , רציתי לדעת האם יש בעיה מבחינה חוקית בנושא? והאם זו פגיעה בפרטיות?
    יש לציין שבבניין עצמו יש מספר מצלמות אבטחה וישנם סימונים שמעידים ששטח הבניין מצולם

    • האם מותר לי להתקין מצלמת אבטחה הצופה לרכבי?
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/08/2021 12:22

      השאלות בנוגע להתקנת מצלמות אבטחה בבתים משותפים מצריכות תשובה לא רק בהיבט הפלילי כאם גם בהיבט של תביעה אזרחית בגין פגיעה בפרטיות וכן האם צריך את הסכמת הדיירים בבניין לנושא ( כך שמומלץ לך לשאול השאלה  גם בפורום נדל"ן ופורום דיני נזיקין אצלנו ) . מבחינת הדין הפלילי ברור שאסור לך שהמצלמה תכלול גם מיקרופון- שכן אז אתה עובר על עבירה של האזנת סתר. בנוסף, החשש הוא מפגיעה בפרטיות העוברים והשבים שיכולים לעבור דרך החניה שלך והרחוב ועל כן חוק הגנת הפרטיות מדבר על איזונים שיש לערוך- כך למשל אם המטרה היא למנוע את המשך הנזקים לרכבך ( ועדיף לך לשמור תיעוד של התלונות שהגשת במשטרה בנושא ) הרי שהפגיעה בפרטיותם של העוברים ושבים יכולה להיות מוצדקת כהגנה על עניין כשר שלך- אך עדיין היא צריכה להיעשות באופן שהפגיעה לא תחרוג מתחום הסביר בנסיבות- כך שיש להניח למשל שהמצלמה צריכה להיות מכוונת אך ורק לחניה ולא לרחוב, יש להתקין שלט המתריע כי החניה מצולמת וכן לדאוג למחוק את ההקלטות ככל והן לא מתייחסות לאירועי חבלה, לדאוג שלא תהיה גישה לצילומים לילדי הבית אלא נניח רק לך - במצב המשפטי הקיים נכון למועד שאלה זו, נראה, כי לפחות מבחינת הדין הפלילי תהיה מכוסה .מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי