פגיעת פח אשפה ברכב

  • פגיעת עגלת אשפה ברכבי
    שירי | 12/08/2021 14:35

    מנסיעה מביתי לעבודה עמדתי ברמזור ברחוב בו אני מתגוררת ולפתע שמעתי רעש חזק כמו של רכב שנכנס בי מאחורה, יצאתי מרכבי וראיתי שעגלת אשפה עם גלגלים פגעה בו ועשתה נזק, העגלה התדרדרה למורד הכביש ונעצרה באמצע הצומת (הרחוב הוא שיפועי לכן התגלגלה). מכיוון שהרמזור התחלף וצפרו לי מכוניות, נכנסתי לרכבי ונסעתי למקום עבודתי. כשהגעתי לעבודה חייגתי למוקד 106 של המועצה פתחתי פנייה ובמקביל דיברתי עם המפקח על התברואה אשר מייד התנער מאחריות ואמר שהפועלים שלו נועלים את העגלות אשפה ואין סיכוי שזה מהם ושאפנה למועצה. לאחר מספר פניות נוספות למועצה שלא נענו ומייל ששלחתי למנהל התברואה במועצה הכולל תמונות של הפגיעה ברכב ועדה שראתה את עגלת האשפה מתדרדרת ברחוב והצעת מחיר שלקחתי מפחח בסדר גודל של כ- 1,000 ש"ח, התקשרתי אליו לנייד הוא ענה לי והבטיח שידבר עם מנהל התפעול, לאחר כשבוע שעבר, לא הייתה תגובה. לכן שוחחתי אני עם מנהל התפעול במועצה שטען שהוא לא יודע מזה כלום, לכן שלחתי לו גם את המייל.

    לדעתי המועצה גם לפי דבריו תתנער מאחריות בתואנה שאנשים ובעלי עסקים באזור מזיזים את עגלת האשפה הזאת ויכול להיות שזה נגרם על ידם, למרות שהעגלות אשפה שייכות למועצה.

    אשמח לדעת מה הזכויות שלי והאם יש עילה לתביעה של מחלקת תברואה במועצה?

    בברכה,

    שירי

    • פגיעת פח אשפה ברכב
      עו"ד גיל קראוס | 16/08/2021 12:57

      שלום רב הבעיה בתיאור המקרה היא באמת היכולת להוכיח שהדבר אירע בשל פעילות של מי מעובדי המועצה. אני מניח שהמועצה תטען בבית משפט שזה לא הזמן שבו העובדים או מישהו מטעמה נגעה בפחים ולך יהיה קושי להוכיח אחרת. יש סיכוי שבית המשפט יקבע שלאור האחריות הכללית של המועצה היא צריכה לפקח שדבר כזה לא יקרה%2c אבל מדובר בטענה גבולית שלא בטוח שתתקבל.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il