איך מחשבים ימי מחלה?

  • צבירת ימי חופשה
    עובדת ותיקה | 12/08/2021 12:29

    שלום רב,

    שאלה בעקבות תשובה שקיבלתי מחשבת שכר לאחר חופשת מחלה שלי, אני עובדת בחברה 21 שנה לפי הסכם גלובלי

    5 ימים בשבוע:

    יום מחלה ראשון לא נחשב לצבירת החופשה כי הוא לא בתשלום.

    יום שני ושלישי זה חצי תשלום, נחשב לצבירת חופשה כיום מלא.

    עוד שני ימי מחלה בתשלום – כלולים.

    עבור מחלה בתשלום – במקום 5 ימים 4 ימים כי אחד לא משולם כלל.

    סה"כ ימים לצבירת החופשה – 20 ימים.

    תקן חודשי הוא 21.67 ימי עבודה למשרה של 5 ימים בשבוע.

    עבדת 20 ימים, לכן הזכאות של החופשה יחסית.

    האם החישוב שלה לפי החוק נכון ותקין?

    • איך מחשבים ימי מחלה?
      עו"ד צילה ניהוז | 24/08/2021 14:52

      שלום,
      מניחה שהתכוונת לחישוב ימי מחלה, ולא ימי חופשה כמו שציינת בשאלה.

      ישנה עדיין מחלוקת פרשנית לגבי היום הראשון למחלה, האם מנכים אותו מצבירת ימי המחלה על אף שאינו מזכה בתשלום או לא.

      לגבי יתר הימים, מנכים את כולם מצבירת ימי המחלה.

      תשלום ימי המחלה הוא בהתאם לתשובה שקיבלת - עבור היום הראשון 0%, הימים השני והשלישי 50% ומהיום הרביעי והלאה 100%.

      לא כל כך הבנתי למה התכוונת בשאלתך האם החישוב שלה תקין.

      חישוב של מה?

      בברכה,

      צילה ניהוז-שלי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      התאנה 10, נתיבות
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com