ביטוח צד ג' לדירה נרכש אוטומטית עם ביטוח התכולה

  • ביטוח מבנה צד שלישי
    אבי | 10/08/2021 11:01

    עשיתי ביטוח מבנה לדירה הכולל גם צד ג׳,בפירוט הכיסויים שנרכשו לא רשום בסעיף של צד ג׳ המילה 'בתוקף' (הבאתי את ציטוט הסעיף של צד ג׳ כפי שמופיע בפוליסה בהמשך ההודעה),ובנוסף לזה בטבלת הפרמיות לגבי הצד שלישי מצוין סכום הביטוח עד 2 מיליון ש"ח והשתתפות עצמית 500 שקל אבל בסכום הפרמיה שאני צריך לשלם עבור סעיף צד שלישי לתקופת הביטוח לא מצויין כלום.הביטוח טוען שהביטוח צד שלישי מובנה בפוליסה ולכן אני לא משלם על זה פרמיה.אני חושש שבזמן אמת שאצטרך אותם בתביעת צד שלישי הם יטענו שאין לי ביטוח צד ג׳.להלן תיאור הפוליסה בקצרה כאשר בסעיף צד שלישי אין את המילה 'בתוקף'-

      תיאור הכיסויים שנרכשו פרק א' ביטוח הדירה -מבנה   פרק זה מכסה נזקים שנגרמו לדירה ולמתקנים הצמודים לה, כתוצאה מהסיכונים המפורטים במסמך תנאי הפוליסה.  כיסוי לנזקי רעידת אדמה במסגרת פרק זה: בתוקף

      פרק ב' ביטוח אחריות כלפי צד שלישי פרק זה מכסה את אחריותו החוקית של המבוטח ובני ביתו כלפי צד שלישי בהיותו בעל/מחזיק הדירה

    השאלה שלי האם יש לי ביטוח צד שלישי או אין לי?

    • ביטוח צד ג' לדירה נרכש אוטומטית עם ביטוח התכולה
      עו"ד מיטל ירון | 12/08/2021 00:01

      שלום אבי,

      על פי הפוליסה התקנית (פוליסה בעלת תנאי מנימום שנקבעו בחוק אותם ניתן לשנות רק אם השינוי הינו לטובת המבוטח) ביטוח אחריות כלפי צד ג' לדירה נכלל באופן אוטומטי רק במסגרת ביטוח תכולה וניתן לרכוש אותו ככיסוי נוסף לביטוח מבנה הדירה תמורת תוספת פרמיה.

      יחד עם זאת, ייתכן שחברת הביטוח שאצלה ערכת את הביטוח הסכימה להוסיף כיסוי אחריות כלפי צד שלישי גם לביטוח המבנה מבלי לגבות על כך פרמיה נוספת (שהרי ניתן לשנות את תנאי הפוליסה התקנית לטובת המבוטח).

      לכן אם אתה רוצה להיות בטוח שהפוליסה כוללת כיסוי אחריות כלפי צד שלישי, אתה יכול להתקשר לחברת הביטוח ולהקליט את השיחה שמאשרת שיש לך כיסוי אחריות כלפי צד שלישי בתוקף.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law