מה הזכויות שלי עם עזיבת עבודתי?

  • עזיבת עבודה
    לאה | 10/08/2021 09:46

    שלום, אני עובדת דרך חברת כוח אדם בבית אריזה כבר כמעט תשעה חודשים. התחלתי לעבוד בחודש דצמבר ובאפריל העבודה היתה אמורה להסתיים לרוב העובדים, (עבודה עונתית) ואז הם חוזרים שוב פעם בספטמבר (תחילת עונה). המנהל זימן אותי בחודש אפריל בסיום העונה ושאל אם אני מעוניינת להישאר לעבוד בקיץ (השאירו קבוצה קטנה שכללה אותי) והוא גם דיבר איתי על אופציה להיכנס לעבוד דרך החברה. אמרתי שאני אמשיך לעבוד בקיץ אבל עובדת חברה לא בטוח (אני קמה בשביל העבודה ב04:30 בבוקר ומגיעה לבית ב17:00) מעבר לעובדה שזה קשה אין לי את האופציה ללמוד, לקחת קורסים לדוגמא....אין את הזמן הזה פשוט ואני לא בטוחה אם כדאי לי להיכנס לזה. השבוע המנהל זימן אותי שוב למשרד והודיע לי שאני אוטוטו עובדת כבר תשעה חודשים דרך כוח אדם והוא מעוניין לקלוט אותי בחברה ושאל מה אני מחליטה! העליתי בפניו את ההתלבטויות שלי, הוא כמובן אמר שעדיף לי להישאר להיות עובדת חברה לקבל את כל התנאים, במקום לצאת לחפש עבודה חדשה. אני יותר בכיוון של לסרב להצעה למרות שהיא מפתה, לא בא לי להחליט שכן ואז לעזוב אחרי שבוע. הוא נתן לי לחשוב על זה וצריכה להודיע לו ביום ראשון הקרוב! השאלה שלי היא כזו?! במידה ואני עונה בסירוב (עוזבת את העבודה) יש איזה מסמכים שאני צריכה לחתום עליהם?/ לקבל ממנו?/ אישורים?/ חופשות בתלושי שכר?, אני רוצה לעשות את זה כמו שצריך! היו מקומות כבר שעבדו עליי בלשון המעטה והחסירו ממני כל מיני פרטים/ מסמכים ועד שקלטתי כבר היה מאוחר!

    • מה הזכויות שלי עם עזיבת עבודתי?
      עו"ד צילה ניהוז | 24/08/2021 15:34

      לאה שלום,

      המעסיק צריך לתת לך אישור על תקופת העסקה ואישור שחרור כספי פיצויים.
      בנוסף, צריך יהיה לשלם לך פדיון ימי חופשה אם נותרו לך ימי חופשה לא צבורים.

      בהצלחה

      בברכה,

      צילה ניהוז-שלי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      התאנה 10, נתיבות
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com