חתימתי על חוזה העבודה מחייבת?

  • התחייבות לעבודה החל מתאריך עתידי לא ידוע למשך 3 שנ
    דוקטור | 10/08/2021 07:41

    אני מתכנן לעבור למוסד אקדמי שפותח מסלול לימודים בתחום התמחותי. נתבקשתי לחתום על מכתב בנוסח הבא: "הריני מודיעך כי לכשתאושר ע"י המל"ג התכנית לתואר ראשון ב##### במכללה ##### אני מתחייב להימנות עם הסגל ה"ליבתי" אקדמי בכיר של המוסד וללמד בו לפחות שלוש שנים. "

    יתכן שהאישור יתקבל רק עוד שנתיים. יתכן שעוד שנתיים, לא אמצא לנכון שמתאים לי לעבוד שם למשך עוד 3 שנים. מה רמת החיוב המשפטי שיוצרת חתימה על מכתב כזה?

    • חתימתי על חוזה העבודה מחייבת?
      עו"ד צילה ניהוז | 24/08/2021 15:37

      שלום,

      חוזה עבודה הוא חוזה לכל דבר ועניין, וכמו כל חוזה, החתימה על כל הסעיפים מחייבת.
      תוכל לבקש להוסיף אפשרות לצאת מהחוזה או להגביל אותו לתקופה מסויימת.

      בהצלחה

      בברכה,

      צילה ניהוז-שלי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      התאנה 10, נתיבות
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com