האם מעסיק רשאי לחייב עובד שאינו מחוסן לעבור בדיקת קורונה?

  • בדיקת קורונה על חשבון שעות העבודה אצל המעסיק
    נועה | 09/08/2021 07:39

    שלום,

    המעסיק שלי מבקש מלא מחוסנים להציג כל יום ראשון בתחילת שבוע תוצאה שלילית של בדיקת קורונה.
    ההנחיה היא ללכת להיבדק פעם בשבוע על חשבון הזמן הפרטי שלי. ובתשלום שלי על הבדיקה.

    האם מבחינה חוקית הוא צריך לאפשר לי לעשות את הבדיקה על חשבון שעות העבודה ועל חשבונו?
    אחרי הכל הוא מבקש את הצגת תוצאת הבדיקה ואני עושה את זה בשביל העבודה כחלק מהעבודה.

    תודה.

    • האם מעסיק רשאי לחייב עובד שאינו מחוסן לעבור בדיקת קורונה?
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 10/08/2021 08:56

      בוקר אור,

      בעקבות מס' פסקי דין שיצאו לאחרונה מבתי הדין - נקבע כי דרשת המעסיק מהעובד להצגת בדיקה שלילית אחת לשבוע היא מדתית.

      נקבע כי זכותו של המעסיק להגן על בריאות כלל עובדיו והציבור גוברת על חופש העיסוק, על הזכות לפרטיות ועל הפגיעה באוטונומיה של העובד הסרבן.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com