האם מותר לי להקליט שיחה טלפונית עם שוטר?

  • האם מותר להקליט שיחה טלפונית עם שוטר
    ח.א | 08/08/2021 22:59

    היי,

    אני רוצה להגיש תלונה למח״ש על תפירת תיקים של המשטרה.

    רציתי לדעת אם אני יכול להתבסס על הקלטות שיחה טלפונית עם השוטרים.

    אם מותר להקליט שוטר טלפונית (לא פרונטלית)

    • האם מותר לי להקליט שיחה טלפונית עם שוטר?
      עו"ד אמיר מורשתי | 11/08/2021 11:05

      פונה יקר, ככל ואתה צד לשיחה אין כאן האזנת סתר- יחד עם זאת צריך לוודא שאתה לא עובר על סעיף 3 לחוק האזנת סתר הקובע:"  האזנה לשיחה והקלטתה, אף שהן נעשות בהסכמת אחד מבעלי השיחה – אסורות, ודינן כדין האזנת סתר, אם נעשו למטרת ביצוע עבירה או מעשה נזק, או למטרת גילוי דברים שבינו לבינה והם מצנעת האישות ושלא לצורך הליך משפטי בין בני זוג."- ככל והמטרה שלך בהקלטת השיחה אינה לשם ביצוע עבירה או מעשה נזק וככל והפצת השיחה היא לשם הגשת תלונה למח"ש על בסיס השיחות המוקלטות- אני לא רואה שום מניעה חוקית להקליט השיחה ( להבדיל אגב מהקלטת שיחה של חקירה בתחנה- שאז יש לפעול בהתאם לנוהל אח"מ 300.01.038 ) מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי