הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

וועדת קבלה לחברות באגודה

  • ועדת קבלה
    דוד | 08/08/2021 16:48

    שלום

    לפני מספר חודשים רכשנו נכס בהרחבה של מושב

    כאשר הנכס רשום בטאבו במהלך העסקה המוכרים הצהירו בפנינו שאין צורך בועדת קבלה מכוון שהנכס רשום בטאבו

    כאשר התחלנו בתהליך קבלת משכנתא הבנק דרש שהמושב יחתום על אי התנגדות או ועדת קבלה

    דיברנו עם ראש הועד במושב וגם נפגשנו בביתו לשיחה קצרה

    לאחר מכן ביקש שהגיע למזכירות המושב והוא יחתום לי על הטפסים של הבנק

    כתנאי לחתימה על הטפסים נאלצתי לשלם 6000 ש"ח ("רישום למושב" ככה נכתב על הקבלה)

    שילמתי את הסכום וחתמו לי על הטפסים

    בנוסף נדרשתי לצור קשר עם בחור שאמור לעשות עלי ועל אשתי בדיקת התאמה

    וגם פה נדרשתי לשלם עוד 1500 ש"ח (לא שילמתי)

    המושב מוגדר כ"מושב עובדים להתיישבות חקלאית שיתופית בע"מ"

    השאלה היא היא מותר למושב שכזה לעשות ועדת קבלה (בחיפושים נרחבים באינטרנט נמצאה רשימה של מושבים שמותר להם לבצע ועדת קבלה המושב הזה לא ברשימה)

    והאם הם יכולים לגבות סכום שכזה

    תודה

    • וועדת קבלה לחברות באגודה
      עו"ד יעל פרי | 14/09/2021 13:57

      דוד שלום

      יש לבחון את תקנון האגודה (המהווה את החוזה המחייב בין חברי האגודה לאגודה ובין החברים- בינם לבין עצמם) בכדי להשיב על השאלה האם יש להתקבל לחברות באגודה ומה תנאי הקבלה.

      בדרך כלל תנאי לרכישת בית במושב הינו קבלה לחברות באגודה הכוללים מבחני התאמה וכו'

      גם נושא התשלום כדמי כניסה לאגודה חייבים להיות קבועים ומוסדרים בתקנון אחרת הגבייה אינה חוקית.

      הצעתי כי תבחן את התקנון של האגודה השיתופית המדוברת, בו תמצא את התשובות לשאלותיך

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il

      • וועדת קבלה לחברות באגודה
        דוד | 14/09/2021 14:44

        היי יעל

        תודה על התגובה

        אין לי יכולת להתקבל כחבר אגודה
        מדובר על רכישת נכס בהרחבה